CP3 by Basketball Totaal

Donar ontsnapt in Weert

Vooraf zou het een makkelijk potje moeten worden in Weert voor de landskampioen. Niets was minder waar, de bloemen gingen naar Weert, maar de punten toch naar Groningen. Donar won met 64-67.

In een zenuwslopend slotkwart wisten de Groningers de wedstrijd, ondanks de grote druk, naar zich toe te trekken.

Weert begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Joost Padberg opende de score, waarna Daan Rosenmuller een gaatje in de verdediging prima wist te benutten, om vervolgens met een knappe layup af te ronden. Lang houdt BSW de concentratie niet vast. Na 8-6 begon de motor kuren te vertonen. Een degelijke defensie van Donar was genoeg om de Weertenaren tot aan het einde van het eerste kwart van het scoren af te houden. Een 0-14 run volgde, met DeJuan Wright in de hoofdrol, die op dat moment al op negen punten stond.

Het tweede kwart was enkele seconden oud toen Sean Cunningham dwars door de verdediging kon lopen om vervolgens fraai raak te dunken. Vanaf dat moment ontwaakte BSW. Kenneth van Kempen nam zijn ploeg op sleeptouw. Hij werd regelmatig onder de basket gevonden, voornamelijk door Joost Padberg. Die laatste bezorgde BSW het 21-16 kwartwinst door een driepunter en diverse benutte vrije worpen: 29-38. Lance Jeter zat op dat moment op de bank, nadat hij al vier fouten verzameld had.

De Limburgers hadden de smaak te pakken. Daan Rosenmuller was niet te stoppen voor Groningen in het derde kwart. Hij begon daarin met twee driepunters. Vanaf de vrijeworplijn maakte hij zelfs 42-42. Daarna liet BSW het na om echte klappen uit te delen. Donar – dat weinig in te brengen had zonder Jeter, die nog steeds langs de kant zat – kon met een and-1 van Sean Cunningham voorkomen dat het serieus in de problemen kwam. Akeel Eduardo scoorde vlak voor de buzzer echter nog 46-47 vanaf de driepuntslijn.

Ook in het laatste kwart ging Weert door. Daan Rosenmuller sloeg een aanval van Donar af en kon zelf op weg naar de basket. Met een layup bracht hij zijn ploeg op voorsprong: 52-51. Mick Fleuren deed daar nog een schepje bovenop met een drietje. Donar-coach Ivica Skelin had Lance Jeter nog voor het laatste kwart bewaard. Dat bleek een gouden zet. Het was de fysiek sterke point guard die zijn ploeg eigenhandig weer op voorsprong zette door zelf twee maal raak te dunken en twee maal Maarten Bouwknecht te voorzien van een assist voor een driepunter. De slotseconden werden nog zeer spannend. Met nog zeven seconden op de klok en de stand 64-66 kon het nog voor Weert. Het lukte de ploeg echter niet om nog te scoren. Maarten Bouwknecht stelde met een vrije worp de winst voor Groningen veilig.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.