CP3 by Basketball Totaal

DONAR LANDSKAMPIOEN

De basketballers uit Groningen zijn LANDSKAMPIOEN geworden in de vijfde wedstrijd tegen Landstede Zwolle. De ploeg uit Groningen was wederom veels te sterk met 69-84.

iBasketball feliciteert Donar met de behaalde landstitel en de beker komt de ploeg meer dan toe! Lance Jeter werd gekozen tot MVP in de finales.

De eerste helft kon Landstede aardig meespelen en bleef het goed in het spoor van Donar. Een ontketende Cunningham (10 punten 2e periode) zorgde dat de kleine achterstand werd omgezet in een voorsprong bij rust 39-43.

Een spannende tweede helft zou moeten volgen, maar dat kwam totaal niet tot uitting. Een 8-23 run in de derde periode zorgde voor het verlossende gat. Lance Jeter schoot ook met scherp van achter de driepuntslijn en het verzet was gebroken. Alle spelers van Donar deelden mee in de scores en Landstede liet het verschil hoog oplopen richting 25 punten.

Een afstraffing bleef de ploeg van Herman vd Belt gelukkig bespaard, maar het was duidelijk dat de titel meegaat naar Groningen. De eerste titel voor Eric Braal, die bij kerst nog werd weggeschreven door de Groningse pers. Braal zal een lange neus trekken naar sommige journalisten.

De vreugde was groot bij de fans van Donar, die wederom in grote getale waren meegekomen. Het komt de fans meer dan toe!

Eindstand Donar – Landstede 4-1

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.