CP3 by Basketball Totaal

Donar houdt beker in Groningen

Landskampioen en bekerwinnaar Donar Groningen hebben vandaag de beker geprolongeerd. In een spannende finale werd SPM Shoeters verslagen met 78-70.

Een knappe prestatie en een groot compliment voor het team uit Groningen. DeJuan Wright zat geblesseerd aan de zijkant, maar was duidelijk in zijn commentaar. “Dit team heeft zoveel spirit en hart, want de spirit die we hebben getoond was ongelooflijk. Ik ga hiervan genieten, want deze is heel speciaal”. Tel daarbij ook de blessure op van Ross Bekkering en het team uit Groningen was smal qua selectie. Toch was de vechtersmachine van Donar de doorslaggevende factor.

“We hebben met z’n allen zo hard gevochten als leeuwen. Het winnen van de beker is bijna mooier dan vorig seizoen. Het smaakt naar meer in ieder geval”, aldus center Thomas Koenis die zelf speelde met zijn hart. Koenis eindigde met 5 fouten en 6 punten en 5 rebounds.

Coach Skelin was trots op zijn team. “Vorig jaar was mooi, maar deze is meer speciaal voor mij. We hebben zoveel tegenslag gehad en we hebben ons hoofd boven water kunnen houden. Niemand had dit verwacht, maar dat maakt het alleen maar mooier.

Kortom de spelers en de staf hielden er wellicht geen rekening mee, maar het beste team won vandaag. Het was spannend tot het einde en beide teams konden aanspraak maken op de overwinning.

logo donar

Op de beslissende momenten was Donar met name van de vrije worplijn doeltreffend. Uiteindelijk gleden er 14 van de 20 vrije worpen door het netje.

En het was knap van de ploeg uit het hoge Noorden, want in het begin was SPM Shoeters de betere ploeg. Het werd snel 9-2, maar Donar schoot met scherp en haakte knap aan. Daarna werd het verschil niet groot meer tussen beide teams. Er zat letterlijk weinig licht tussen de twee teams. Via 20-21 werd het 37-37 bij rust.

De tweede helft was het niveau niet fantastisch, maar wel heel spannend. SPM Shoeters was reboundend vele malen beter, maar gooide cruciale turnovers en daar lag het verschil in de finale.

Back to back bekertitels voor Donar, de vierde beker in de clubgeschiedenis.

Topscorers SPM Shoeters: Denson 20, Johnson 13 en 13 reb, Wessels 11 en Akerboom 10.

Topscorers Donar: Jeter 21, Clark 14, Cunningham 11 en Osaikhwuwuomwan 11.

Donar gefeliciteerd!

 

een reactie

  1. Yes! Yes! Yesssss!!!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.