CP3 by Basketball Totaal

Donar en Zwolle pakken verwachte punten

Donar en Zwolle hebben zoals verwacht de punten gepakt in de eredivisie. Maar met name voor Zwolle ging het helemaal niet eenvoudig. In Rotterdam werd het 88-92 voor Landstede. In Groningen was het wel de verwachte eenvoudige overwinning. Donar won met 79-55 van BC Apollo.

Leon Williams was de grote man aan zijde van Zwolle. De international speelde op een uitstekend niveau en door zijn scores aan het einde van de wedstrijd gingen de punten mee. Williams scoorde 27 punten. Hulzebos scoorde er 14 en Lietmeijer 12.

Bij Rotterdam was de jonge Yannick Franke onstopbaar en hij begint toch wel echt op de deur van oranje te kloppen. Franke scoorde 30 punten en wat zou het toch leuk zijn als van Helfteren Franke op het Europese podium kan laten zien aan Europa.

Tot het einde van de derde periode stond Rotterdam gewoon voor met 68-67. De wedstrijd ging continue gelijk op (27-27, 50-45, 68-67 en eind 88-92).

Lucas Steijn was ook aanvallend uitstekend op dreef en eindigde met 26 punten. Door de overwinning is plaats vier zo goed als zeker in de pocket voor Landstede. De voorsprong van de eerste vier op Rotterdam is al minimaal zes punten, maar Zwolle staat er al acht voor.

In Groningen was het fantastisch druk met ruim 3000 toeschouwers. Dat is toch fantastisch om voor te mogen spelen en dat deden de spelers ook. Het was een leuke wedstrijd voor het publiek, want veel Nederlandse spelers kregen speeltijd van Skelin. Maarten Bouwknecht kreeg veel complimenten aan het begin van het seizoen door zijn spel. Na de komst van Jeter was hij iets minder in beeld, maar vanavond scoorde de talentvolle speler gewoon 15 punten. Hij werd daarmee topscorer aan zijde van de thuisploeg.

Donar staat nu derde op de ranglijst, achter Leiden en Zwolle. Den Bosch, die morgen nog speelt kan weer over de landskampioen heen springen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.