CP3 by Basketball Totaal

Donar duwt ZZ Leiden richting afgrond

Donar heeft ook de vierde wedstrijd in de serie tegen ZZ Leiden winnend afgesloten. In een prachtige ambiance in de MartiniPlaza werd het 71-60 voor de thuisploeg, die een overwinning weg is van de finale. Voor ZZ Leiden is het buigen of barsten dinsdag in de 5meihal.

Voor de derde wedstrijd op rij bleken de mannen van Erik Braal te sterk voor de brigade van Eddy Casteels. De ploeg uit Groningen begint een machine te worden, waarin iedereen zijn rol heeft gekregen. De rotaties zijn duidelijk en de wissels ook. De sleutels van het succes liggen in handen van Lance Jeter, die sinds zijn komst de boel aanstuurt bij Donar. Hoe anders is het bij ZZ Leiden. Casteels heeft de sleutels gegeven aan Wright toen hij aangetrokken werd, maar dat is geen gelukkige zet gebleken. De bondscoach van België wilde dat Wright de aanvalsleider zou worden en de ploeg aan het spelen zou krijgen. Maar de combinatie Casteels – Wright is geen gelukkige en breekt de ploeg nu op. Alleen Worthy de Jong haalt aanvallend een niveau en de rest van het team blijft ver achter.

Aan intensiteit geen gebrek aan beide kanten, want er wordt gevochten voor elke centimeter. Dat is de ploegen ook te prijzen, maar Donar stelt daar aanvallend slimmigheden tegenover en weet toch te scoren. Bij Leiden komt de scorende inbreng tot dusver alleen van de Jong. Dat is simpelweg te weinig.

De ploegen gaven elkaar ook in de vierde wedstrijd weinig ruimte, maar Donar was continue de bovenliggende partij. Toen de herstelde Chase Fieler met vier scores zich ook ging bemoeien met de scores, werd het verschil gemaakt.

Tel de scores van Fieler op bij de uitstekende bijdrage van Jeter (20 punten, 6 rebounds) en Bekkering (16 punten, 8 rebounds) en de winst is verklaard.

Donar stond continue op voorsprong behalve eenmaal een 31-33 aan het begin van de tweede helft. Bij 65-53 was ZZ verslagen en werd de wedstrijd wederom vakkundig uitgespeeld.

Uiteraard is er nog een kans voor ZZ Leiden om de serie te winnen. Dinsdag in Leiden zal de ploeg het eerste matchpoint moeten wegslaan, maar dat zal Donar geen probleem vinden. De kans dat Donar drie kansen op een finale laat liggen lijkt niet groot.

Maar het is pas afgelopen als de ‘Fat lady sings’ zal Casteels zeggen.

Topscorers Donar:

Jeter 20, Bekkering 16, Fieler 12.

Topscorers Leiden:

De Jong 22, van der List 10.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.