CP3 by Basketball Totaal

Donar bekert eenvoudig verder

Donar heeft eenvoudig de volgende ronde van de beker gehaald. Tegen stadgenoot en kampioen uit de Promotiedivisie Groene Uilen werd het 47-96 voor Donar.

Lance Jeter was toch wel de grote meneer aan de zijde van Donar. Jeter had binnen enkele minuten al vijf assists achter zijn naam staan. Hij eindigde met 8 punten, 6 rebounds, 11 assists en 8 steals in slechts 22 minuten speeltijd. Scorend was het Dejuan Wright met 21 punten, gevolgd door Mark Sanchez met 17.

Bij de Groene Uilen was er niemand die boven de tien puntengrens uitkwam. Oud Donar speler Mark Peter Hof eindigde met 9 punten. Van der Ark scoorde er ook 9 tegen zijn oude team.

De Groene Uilen wilde laten zien, dat het goed kan basketballen en deed dat naar behoren. Echter Donar was gewoon een dikke maat te groot, maar dat is uiteraard geen schande.

Door de overwinning gaat Donar naar de kwartfinale.

Groene Uilen nam brutaal de eerste twee scores voor haar rekening, maar daarna nam Donar het heft over. Via 9-4 werd het 12-13 en namen de bezoekers langzaam afstand. Maar nogmaals de Uilen speelde sterk en deed alles vol overtuiging. Via een driepunter van Sean Cunningham werd het 15-26 na het eerste kwart.

In de tweede periode kon Donar uitlopen richting de twintig punten, maar Groene Uilen wilde dat niet toelaten en bleef in de wedstrijd hangen. Het was op een gegeven moment 18-38, maar Groene Uilen knokte zich weer terug tot 25-38. Bij rust was de voorsprong wel comfortabel voor Donar 26-47.

Tot aan 28-50, want toen gaf Donar voor het eerst echt gas en toen was er geen houden aan. De ploeg begon slordig met drie turnovers maar via een 0-14 was het 28-64 en 30-69 en was het game over.

De vierde periode was het de vraag of de Uilen de vijftig punten zouden halen en Donar de honderd punten. Maar voor beide teams lukte dat niet. De eindstand werd 47-96.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.