CP3 by Basketball Totaal

Domper voor CTO tegen Loon Lions

cto foto ruud fokkeDe laatste twee ontmoetingen tussen CTO en Loon Lions werden zeges voor het CTO, maar zaterdagavond liet het Landsmeer uit Landsmeer zien waarom het vanaf het begin van het seizoen wordt gezien als grote kanshebber voor de landstitel.

Ondanks dat Loon Lions fel en scherp speelde konden de CTO’ers lang meedoen om de winst, maar leek de ervaring de doorslag te geven. Met een 72-67 uitslag bleef de winst in Landsmeer.

Een scherpe thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en pakte een 5-2 voorsprong. Via Ndiba en Hof kwam CTO langszij naar 5-6, maar door teveel turnovers van het CTO konden de Lions de leiding snel weer overnemen, stand 11-6. Het CTO bleef met scores van Janis Ndiba en Deborah Vos dichtbij, maar twee scores van Sharon Beld zorgden ervoor dat de Lions na het eerste kwart nog steeds de leiding hadden. Stand 16-15.

In het tweede kwart ging het steeds beter lopen en via twee scores van Deborah Vos kon het CTO de leiding weer overnemen. Sanne van Dongen en Sharon Beld schoten beide een driepunter raak, maar het CTO had via Asa Kantebeen een antwoord. Bij een stand van 24-27 konden de CTO’ers richting de rust de voorsprong nog wat verder uitbouwen naar 33-39, maar plaaggeest Sharon Beld zette met haar vierde driepunter van de wedstrijd de ruststand op 36-39.

Na rust kwamen de Lions al snel weer op gelijke hoogte met het CTO en werd het stuivertje wisselen. Bij Loon waren het verschillende speelsters die scoorden, aan CTO zijde moest het komen van Emese Hof die 8 punten op rij maakte. Toch was dit niet voldoende om de voorsprong vast te houden en een serie turnovers aan het einde van het derde kwart gaf Loon Lions de gelegenheid om een 7-0 run neer te zetten. Grote schrik in het derde kwart was er voor Laura Westerik en het CTO-team toen de jonge forward hard door haar enkel ging en haar wedstrijd abrupt tot een einde kwam. Later in het ziekenhuis werd een breuk in ieder geval uitgesloten, maar nader onderzoek de komende dagen zal de daadwerkelijke ernst van haar blessure moeten uitwijzen.

Met een 56-49 stand begonnen de ploegen aan het laatste kwart. Het CTO gaf niet op en begon het laatste kwart met een 0-8 run, wat de stand binnen twee minuten in een nipte Amsterdamse voorsprong omzette; 56-57. Mirte Scheper kon met een score de voorsprong even later nog iets verder vergroten, maar een driepunter van Kim Hartman maakte hier snel weer een einde aan. Ondanks dat speelsters als Sharon Beld en Kim Hartman geen seconde rust kregen leek het ze niet op te breken en konden ze de Landsmeerse voorsprong uitbreiden naar 68-61. Ndiba en Van Veen probeerde dit gat nog te dichten maar het mocht niet baten. De eindstand werd 72-67.

Emese Hof werd topscoorder en pakte een double double met 21 punten en 10 rebounds. Deborah Vos en Janis Ndiba kwamen beide tot 11 punten. Voor de overige statistieken klik hier.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van de reguliere competitie gepland. Tegenstander is dan Binnenland Rotterdam, dat afgelopen weekend in eigen huis verloor van De Wit-Grasshoppers. De wedstrijd in Rotterdam gaat voor beide teams bepalen wie op de derde plaats eindigt en zal uitkomst bieden over de tegenstander in de halve finale van de play offs.

http://www.basketball.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.