CP3 by Basketball Totaal

Doen we ook nog wat balletjes erbij…

Nu bij de biertjes de dames wedstrijden besproken zijn, bespreken we bij de bitterballetjes ook de drie wedstrijden in de mannen eredivisie.

Aris Leeuwarden – SPM Shoeters

Aris heeft de laatste weken wat pech gehad. De eerste wedstrijden was het uitstekend voor de ploeg uit het Kalverdijkje, maar de klad zit er goed in bij Aris. Hoe minder het gaat bij Aris, hoe beter het gaat bij Den Bosch. De ploeg had een pijnlijke nederlaag tegen Landstede, maar is inmiddels wel op stoom gekomen. Een tweede plaats op de ranglijst is dan ook meer dan terecht. Het gaat in ieder geval weer een leuke wedstrijd worden met veel punten. Den Bosch scoort gemiddeld 80 punten en Aris ruim 76. Het zijn de nummers 2 en 3 qua aanval. Het vervelende voor Aris is alleen dat de ploeg er gemiddeld 86 tegenkrijgt. Tel daar de bijna 19x dat de ploeg de bal weggooit per wedstrijd. Tegen een machine zoals Den Bosch momenteel is, zou het wel weer richting de 100 punten kunnen gaan in het Kalverdijkje. Op de toto staat er een dikke 2, maar laten we hopen dat het dan 100-101 of andersom gaat worden. Het publiek komt weer terug in Leeuwarden en dat is natuurlijk top te noemen!

Landstede Zwolle – Weert

Een duel tussen twee bloedende ploegen na afgelopen week. Landstede kreeg een verschrikkelijke dreun in Leiden op woensdag en de dreun in Weert zal wellicht nog groter geweest zijn. Een score in de buzzer van Krabbendam en als je de beelden bekijkt dan gaat er ook nog een keiharde fout aan vooraf. Kortom Zwolle staat met beide benen op de grond en Weert zal zinnen op wraak. Kortom een heerlijke pot in Zwolle waarin normaal gesproken Landstede de punten zal pakken. Zal het een hoge score gaan worden in Zwolle? Waarschijnlijk niet. Weert scoort gemiddeld 65 punten en Zwolle 75. Het zal met name uitkijken worden voor de snelle handjes van Zwolle. De ploeg leidt het klassement van de steals in de competitie. En naast de snelle handjes staat de ”bucketbaas” Burton tegenover Van Kempen. Een heerlijk duel tussen de twee. De vraag is wel hoe goed Burton conditioneel is, want het is zijn derde wedstrijd deze week.

Rotterdam – Amsterdam

Op papier de leukste wedstrijd dit weekend tussen 010 en 020. Rotterdam pakte wat spelers uit de boedel van Amsterdam en lijkt de ploeg snel op de rit te hebben staan. Ok, twee lucky overwinningen maar dat geeft de Rotterdamse burger moed. Apollo is nog ver weg van topvorm. De ploeg staat onderaan in de categorieën punten, driepunters, steals, assists. En een na laatste qua rebounds in de competitie. Kortom weinig houvast voor de ploeg uit de Hoofdstad. Maar wil de ploeg zich nog gaan richten op een play-off plek, dan moet er wel gewonnen gaan worden. Anders is de achterstand direct zes punten en lijkt het seizoen al voorbij te zijn.

Veel plezier dit weekend, wij doen nog een drankje!

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.