CP3 by Basketball Totaal

‘Do or Die’ voor Loon Lions

Vanavond om 20 uur is de vierde wedstrijd in de dames eredivisie finale tussen Loon Lions en CBV Binnenland. Het staat 3-0 voor Binnenland in een best of seven serie. Een overwinning brengt Binnenland de eerste titel in de geschiedenis. Het is dus buigen of barsten voor Loon Lions.

Begin dit seizoen was het team op sterven na dood en dankzij vele initiatieven van hardwerkende mensen en sponsoren is Binnenland voor de eredivisie behouden. Nu staan de ploeg, staf, sponsoren, bestuur en alle fans op de drempel van het eerste landskampioenschap. Na een besluit van het bestuur van volleybal club “spirit” wordt de Barendrechtse basketbal club opgericht in 1968.

Het is de zevende keer dat Binnenland in de finale uitkomt. Eerder werd verloren van respectievelijk Den Helder (3x), BV Leiderdorp (1x) en van Probuild lions (2x).

Als CBV Binnenland nu wint zijn ze de eerste zuid Hollandse winnaar sinds (wereldtickets) Leiderdorp in 2011. En de eerste landskampioen uit de regio Rotterdam sinds 1979 na Disco Dancers RZ (1977), Radio Musette (1978) met O.a. Carla de Liefde en BOB Oud Beijerland.
In die tijd speelde CBV Binnenland wel met een dames team, maar nog niet landelijk. Deelname aan de eredivisie is pas een feit sinds 1997. Meestentijds speelde men in sporthal de Driesprong te Barendrecht (sinds 1977) en door sponsor verplichtingen de laatste jaren in het topsportcentrum te Rotterdam.

Binnenland won weliswaar andere prijzen, 2x de beker en men won 5 van de 8 final fours in de dames eredivisie. Alleen de Landstitel ontbreekt.
Coaches in het eredivisie tijdperk zijn Gert jan van der linden, Dirk Neuhaus, Petra van Schaik-Weeda, (ook ex speelster), Rob Brand, Pieter Kodde en de huidige coach, Joost van Rangelrooij.
Enkele bekende speelsters uit het nabije verleden zijn: Mariette Mulder, Irene Sloof, Inge Huitzing, Marloes Roetgerink, Laura Kooij etc.

Loon Lions daarentegen heeft al aardig wat titels (5x sinds 2001) verzameld de afgelopen jaren. De meest ervaren speelsters van finales zijn Molly McDowell en Nadine Boesaart.

Grijpen zij hun laatste kans? Het wordt in ieder geval een lastige opgave als we naar de laatste 3 wedstrijden kijken. De Landsmeerse club moet in de resterende 4 wedstrijden ook 4 keer op rij winnen. Dat lukte in het reguliere seizoen wel twee keer, maar ook de beker ging naar Rotterdam/Barendrecht na een verlies met 1 punt. Inmiddels lijkt CBV Binnenland in een flow. Dat zal de doorslag geven.

Resterend programma play offs
Stand CBV Binnenland – Loon Lions (3-0)

Woensdag 30 april: Binnenland/Rotterdam – Loon Lions (20.00 uur)

Zaterdag 3 mei: Loon Lions – Binnenland/Rotterdam (19.30 uur)

Woensdag 7 mei: Binnenland/Rotterdam – Loon Lions (20.00 uur)

Zaterdag 10 mei: Loon Lions – Binnenland/Rotterdam (19.30 uur)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.