CP3 by Basketball Totaal

Do or Die vanavond

Vanavond is op Ziggo game 5 te zien tussen ZZ Leiden en Donar. In Zwolle gaat dezelfde tijd de bal in de lucht tussen Landstede en SPM Shoeters. Zal na vanavond de finale vaststaan?

Om dat te bereiken zal Donar vanavond voor de vierde maal op rij (en de tweede keer in Leiden) van ZZ Leiden moeten winnen. Dat lijkt bijna onbegonnen werk, maar ZZ Leiden is gewond en oogt geen team meer. Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen en als Worthy de Jong en Kherrazi het voortouw kunnen nemen, dan kan het vanavond ‘gewoon’ 2-3 worden en dan ligt de bal weer bij Donar.

Gaat de ploeg op dezelfde onsamenhangende manier verder, dan is het vandaag exit voor de trotse ploeg uit de Sleutelstad en de vraag is dan of veel van de spelers of staf komend seizoen er weer zijn. Een aantal hebben een doorlopend contract, maar in sport kan alles gebeuren.

Donar kan vanavond vrijuit spelen en als de ploeg een beetje in de buurt kan blijven, kunnen de punten (winst) zomaar meegaan naar Groningen en is de ploeg geplaatst voor de finale.

In Zwolle lijkt het anders te liggen. Het gewonde dier is de landskampioen SPM en daar lijkt de kwaliteit gewoon niet in de ploeg (meer) te zitten. Tegen het stugge en zeer degelijke Landstede is de ploeg simpelweg niet opgewassen. Maar Rudy Tomjanovich (oud coach van de Rockets en tweemaal kampioen) zei het al eerder: “Don’t ever underestimate the heart of a champion”. En zo is het natuurlijk maar net. Stefan Wessels, Kees Akerboom en zeker Arvin Slagter zijn winnaars en hebben al veel gewonnen in hun loopbaan. Zij zullen niet zonder slag of stoot uit de play-offs gaan, maar ze balanceren wel op de afgrond.

En als SPM vanavond verliest, dan zullen er komend seizoen ‘gewoon’ weer Amerikanen aangetrokken gaan worden door de ploeg uit Den Bosch, want dan is missie mislukt en het seizoen ook. En dat is toch pijnlijk, want de ploeg heeft een hoger budget dan de tegenstrever Landstede.

To be continued………

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.