CP3 by Basketball Totaal

Do or Die in Lingewaard

Karin Kuijt BtouweIn Bemmel worden al de hele dag de messen geslepen, en ook in Amsterdam bij de Sporthallen Zuid is het de hele dag al hoogspanning. Vandaag gaat één van beide ploegen de finale halen van de Playoffs om het landskampioenschap. Een unicum voor beide ploegen. CTO won twee jaar geleden de Final Four in eigen huis, en Lekdetec won een jaar daarvoor de beker, en dit seizoen de Supercup. Twee ploegen met een nog jonge historie, maar wel al hoofdprijzen in de kast dus!

In Landsmeer zal vanavond ongetwijfeld met meer dan gemiddelde belangstelling gekeken worden naar de Bongerd in Bemmel, en wellicht zelfs dat de topploeg uit Noord-Holland een delegatie naar Gelderland zal laten afzakken om te kijken hoe de haasjes lopen in de Lingewaard. Want zaterdag begint het circus om het ‘echie’. It’s the most wonderfull time of the year zou een mooie openingstune zijn voor een rechtstreekse uitzending van de wedstrijd van vanavond, want Playoffs, daar werk je als ploeg een heel jaar naar toe.

Tot nu toe houden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht in de serie. Opvallende factoren zijn aan de kant van Lekdetec de twee grote voorsprongen die niet over de eindstreep gebracht konden worden , met de dodelijke driepunter van Emese Hof als orgelpunt, terwijl CTO ogenschijnlijk toch wel erg afhankelijk is van wat de beide inside forces Emese Hof en Janis Ndiba op het veld brengen. Voor Hof zou het zomaar de laatste wedstrijd voor CTO kunnen zijn, aangezien ze na de zomer naar Amerika gaat en Ndiba heeft sinds ze in 2012 ineens opdook in U16 en U17 voor Oranje inmiddels ook internationaal enige faam gemaakt.

Aan de kant van Lekdetec zou je kunnen zeggen dat naast het immer sterke spel van floorleader Karin Kuijt en de beide kleppers Jill Bettonvil en Lisanne de Jonge een belangrijke taak weggelegd is voor de stille sluipschutter Lisa Schoen. De uit den Helder overgekomen grote forward knapt veel werk op inside, en drukt in de regel af aan prettige percentages. Dat betekent dat coach Remy de Wit zijn concept zo zal moeten inrichten dat niet alleen Jill Bettonvil inside beteugeld wordt (normaal gesproken door Hof) , maar hij wellicht ook een flink beroep zal doen op Deborah Vos die voorlopig nog een gelimiteerde rol kreeg in de serie, maar zowel fysiek als qua snelheid een goede match zou moeten zijn voor Schoen.

De kristallen bol hier op de redactie wordt troebel. De zon schijnt te hard buiten. Laten we maar in de auto stappen naar Bemmel mensen! Nee Ferry, jij mag niet rijden, er staan paaltjes daar.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.