CP3 by Basketball Totaal

Dit jaar geen ‘Rinus de Jong’

Er komt dit jaar geen vier Rinus de Jong Invitational in Den Bosch. De organisatie van dit prachtig top-jeugdtoernooi kan de financiën niet rond krijgen. Hieronder het persbericht van het organisatiecomité.

Het is met de grootst mogelijke tegenzin dat we u hierbij in kennis moeten stellen van het feit dat de vierde editie van de Rinus de Jong Invitational die gepland stond voor 27 tot en met 30 december, dit jaar niet gehouden wordt. Dit stelt ons als initiatiefnemers en organisatoren droef maar deze beslissing is helaas onvermijdelijk.

Vier jaar geleden startten we een internationaal basketbaltoernooi voor jonge talenten met een heel bescheiden budget. Maar gedreven door veel ambitie. De derde editie was daar van 27 tot en met 30 december van het vorige jaar een weerspiegeling van. Het sportieve niveau was van Europese topklasse en de entourage om van te smullen. Net als het omlijstend programma, met als hoogtepunt de reünie van spelers van de topteams die het Bossche basketbal in het verleden en heden tot ver over de grenzen naam gaven.

De roep die inmiddels uitgaat van het toernooi, ook internationaal, schept verplichtingen. Interen op de kwaliteit van het vierdaagse evenement is voor ons als organisatoren geen optie. Feit is dat we door allerlei omstandigheden te maken hebben met teveel onzekerheden op het vlak van de financiën. Onder andere dankzij vragen die nog leven met betrekking tot de uitrusting van Maaspoort Sports & Events en de status van de cateraar. Daardoor zijn er nog teveel onzekerheden met betrekking tot het realiseren van de begroting die bij de derde editie bijvoorbeeld sloot op een bedrag van €150.000. Bij alle drie voorgaande edities kregen we de begroting sluitend.

De uitzichten daarop zijn voor een vierde editie momenteel te onzeker. Reden waarom we nu hebben moeten besluiten het evenement voor dit jaar te annuleren. Dat hebben we de Europese topteams waarmee we in onderhandeling waren voor de geplande editie van dit jaar, waaronder Maccabi Tel Aviv en CSKA Moskou, inmiddels laten weten.

Betekent dit het definitieve einde van de Rinus de Jong Invitational? Nee, dat niet. Worden de vragen die nu wachten op een antwoord, naar onze tevredenheid beantwoord dan is een vierde editie van de Invitational in 2014 een reële optie. Wat zou betekenen dat er ook weer een Schelde Sports Kids Experience is. En een coachclinic. Deze programma-onderdelen trokken in de voorbije elk ruim 500 deelnemers. Waarmee meteen aangetoond is dat de Rinus de Jong Invitational al lang niet meer een toernooi voor de toppers van morgen van het Europese basketbal is maar een ontmoetingsplaats voor iedere sportliefhebber en meer in het bijzonder die welke de  basketbalsport omarmt. Precies dat wat we ook beoogden toen we vier jaar geleden onze schouders zetten onder dit project.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.