CP3 by Basketball Totaal

Dimeo van der Horst blijft bij BC Apollo

Apollo Amsterdam verlengt het contract van Dimeo van der Horst voor seizoen 2015 2016. De 1,98 m. lange, 24-jarige guard/forward speelde vorig seizoen ook voor Amsterdam. Het bestuur van de Amsterdamse basketballclub is blij dat de samenwerking is verlengd en gaat onder leiding van hoofdcoach Patrick Faijdherbe werken aan talentontwikkeling in de hoofdstad.

Van der Horst wordt als jeugdspeler al geselecteerd voor het Nederlands Team en krijgt op 16-jarige leeftijd een contract aangeboden bij MyGuide Amsterdam, de club waar mee hij in 2008 en 2009 landskampioen wordt. In 2011 maakt hij zijn debuut voor het Nederlands herenteam en daarna speelt hij onder meer voor Nijmegen en Groningen om vervolgens weer terug te keren op het oude nest bij Apollo. Dimeo kreeg vorig seizoen gemiddeld 35 minuten speeltijd en was goed voor 12.5 punten, 4,3 rebounds en 4 assists per wedstrijd voor Apollo Amsterdam.

Apollo stimuleert en faciliteert de maatschappelijke ontwikkeling van spelers. Van der Horst combineert zijn basketballcarrière bij Apollo met zijn werk als sportinstructeur bij Sportbrigade. Sportbrigade verzorgt sportieve evenementen en educatie voor bedrijfsleven en onderwijs waarbij plezier, samenwerken, zelfvertrouwen, discipline en respect centraal staan.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.