CP3 by Basketball Totaal

Dikke overwinning voor Donar

De derby van het Noorden staat normaal bol van de spanning en de sensatie. Vanavond was er maar een ploeg dat bij de les was. Donar won eenvoudig van Aris uit Leeuwarden. Het werd 86-54 voor de landskampioen.

Het was het debuut van Lance Jeter, de oud Aris speler speelde meteen goed voor het team van Skelin. 8 punten, 5 rebounds, 4 steals en 7 assists in 28 minuten speeltijd is gewoon goed te noemen. Maarten Bouwknecht zag zijn minuten meteen halveren en de jonge Nederlandse guard moest genoegen nemen met 15 minuten speeltijd.

Tot 10-6 konden de bezoekers bijblijven, maar daarna was het Donar wat verdedigend de druk opvoerde. De druk waarmee de club afgelopen seizoen zoveel indruk maakte op de velden. Na de eerste periode stond het 23-12 voor Donar en bij rust was de wedstrijd gespeeld met 48-26.

De tweede helft werd de wedstrijd niet meer spannend. Het verschil was simpelweg in deze wedstrijd te groot. Mark Ridderhof schoot een mooie driepunter erin voor 68-34 en de monsterzege leek in de maak. Bij 80-45 werd de maximale voorsprong behaald en daarna vond de thuisploeg het wel best en speelde de wedstrijd goed uit. Ridderhof scoorde 4 driepunters en eindigde op 15 punten in 12 minuten.

Donar wipt door de overwinning over Aris heen op de ranglijst en staat op een gedeelde vierde plaats met Den Helder.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.