CP3 by Basketball Totaal

Dikke nederlaag Matrixx Magixx

Matrixx Magixx heeft afgelopen zaterdag haar tweede oefenwedstrijd tegen de Belgische topploeg Mons-Hainaut met ruim verschil verloren. In Andenne werd het 84-49. Hierdoor speelt de formatie van Michael Schuurs de kleine finale van het toernooi tegen Leuven.

Waar de Belgen, die met zes Amerikanen aantraden, behoorlijk ingespeeld waren, was dat bij Matrixx Magixx niet het geval. De jarige Roger Franklin en Patrick Richard, die een dag eerder was aangekomen, hebben nog niet met de ploeg kunnen trainen.

Na een 6-8 voorsprong voor de ploeg uit Wijchen, plaatste Mons een 18-0 run. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Robbie Sihota speelde voor rust erg goed en hield zijn team nog enigszins op de been. Na de pauze probeerde Matrixx Magixx telkens het verschil te verkleinen, maar op het moment dat dit leek te lukken, gaven de Belgen gas om uiteindelijk met 84-49 te winnen.

Vanaf maandag kan Schuurs ook in de training over zijn volledige selectie beschikken. Komende zaterdag zal in Arcus om 20.00 uur worden gespeeld tegen Leuven Bears en een dag later wacht vanaf 15.00 uur op dezelfde locatie Kangoeroes Boom.

Scores: Robbie Sihota 14 (8 rebounds), Patrick Richard 6, Nick Oudendag (zie foto) 6, Thijs Vermeulen 6, Stefan Mladenovic 5, Dimeo van der Horst 5, Roger Franklin 4, Sjors Poels 2 en Kay Biesters 1.

Bron: DBL

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.