CP3 by Basketball Totaal

Dik pak slaag Loon Lions van Dozy Den Helder

Een 85-40 nederlaag in Den Helder toonde gisteravond overtuigend aan dat Loon Lions er verstandig aan doet de ambities voorlopig nog even bescheiden te houden. Dozy Den Helder was gewoonweg een klasse beter en de uitslag was daarnaar.

Deels was het debacle ongetwijfeld te wijten aan het ontbreken van spelmaakster Tanya Bröring, die in de laatste wedstrijd van de Orange Blizzards vorige week een schouderblessure opliep. Het leek erop dat de Lions niet alleen haar scorende inbreng misten, maar vooral ook haar leidende rol in het veld. Maar dat verklaart de enorme nederlaag niet volledig.

De Lions leden maar liefst 31 keer balverlies, waarvan 12 in het eerste kwart, toen al een groot deel van het verschil werd gemaakt. Een schotpercentage van slechts 28,3% vormde een tweede reden voor het grote verschil. Een niet-sluitende verdediging vormde de derde oorzaak.

Fieke Ligthart was met 15 punten de enige Landsmeerse speelster die scorend in de dubbele cijfers kwam.

Fieke Ligthart en Nadine Boesaart (foto Anita Vermeulen)

Ook José Verhulsdonck was trouwens geblesseerd. Daar stond het goede nieuws tegenover van de herintrede van Kim Hartman, die 21 minuten op het Helderse veld stond, maar logischerwijs haar wedstrijdritme nog moest vinden.

Loon Lions stond na vijf minuten al met 13-2 achter en keek na afloop van het eerste kwart al tegen een bijna onoverbrugbare marge van 21 punten aan, 27-6. In de tweede periode leek het Landsmeerse team zich onder leiding van Fieke Ligthart (11 punten in het kwart) zich enigszins te hervinden. De achterstand liep niet veel verder op en de stand bij rust was 41-19.

Na de rust kon Loon Lions de opgaande lijn echter niet doorzetten. De Lions wisten nog vijf minuten tegenweer te leveren, maar een 18-0 run van Den Helder zorgde vervolgens voor een stand van 68-29. Dat Denise Bloemkolk daarna met een driepunter de kwartstand op 68-32 bepaalde, vormde een iets te magere compensatie.

In het vierde kwart zette Dozy nog even flink door, met als resultaat een fraaie en ook verdiende Helderse zege.

Foto Anita Vermeulen

Bron: Loon Lions

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.