CP3 by Basketball Totaal

Dick Bavetta hangt fluit aan de wilgen

NBA-scheidsrechter Dick Bavetta gaat met pensioen na 39 jaar gefloten te hebben in de NBA. En in zijn 39-jarige carrière heeft hij nooit een opdracht gemist.

Dick Bavetta floot een record van 2.635 opeenvolgende NBA reguliere seizoen wedstrijden sinds het begin zijn carrière op 2 december 1975. Een ongelooflijk record!

Ook floot Bavetta 270 play-off wedstrijden, waaronder 27 in de NBA Finals. NBA president Rod Thorn zegt dinsdag in een verklaring dat de NBA “dankbaar is voor zijn bijdrage aan onze competitie, en we wensen hem het beste, als hij geniet van zijn welverdiende pensioen.”

Bavetta, 74, werkte ook de Olympische Spelen van 1992, de eerste met NBA-spelers, en is official in competities in New York en New Jersey. Bavetta zelf is nuchter en zegt: “Het is echt een grote run geweest.”

Er zijn ook veel mensen in de NBA, die Bavetta verdenken van bewust een oogje dichtknijpen bij bepaalde spelers of teams. Maar dat is nooit bewezen. Bavetta gaf kleur aan de NBA en aan het fluiten op zich. Ook maakte hij zich enorm populair om een sprintduel aan te gaan met Charles Barkley. Het duel eindigde met een kus vol op de mond van Barkley.

De NBA en de fans zullen hem gaan missen op het veld.

 

Race tegen Charles Barkley:

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.