CP3 by Basketball Totaal

DeRonn Scott weg bij ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft vandaag afscheid genomen van DeRonn Scott. In goed overleg is besloten dat de Amerikaanse guard per direct geen deel meer uitmaakt van de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden. Scott heeft niet kunnen brengen wat er van hem verwacht werd. Zorg en Zekerheid Leiden gaat zich oriënteren op een nieuwe Amerikaanse speler.


Scott is een 1.96 meter lange guard die in 2014 zijn collegeloopbaan afsloot bij Cal Poly Pomona, een Division II universiteit. In zijn laatste jaar tekende Scott voor gemiddeld 14.3 punten, 4.8 rebounds en 3.8 assists. Afgelopen seizoen kwam Scott uit voor de Nelson Giants in Nieuw-Zeeland, de ploeg waar ook Josh Duinker actief was. Met 16.1 punten was de Amerikaan de tweede scorer van zijn team.
Zijn vooruitgesnelde faam heeft Scott in de Dutch Basketball League niet waar kunnen maken. Het kwam geregeld voor dat coach Eddy Casteels de 24-jarige Amerikaan op de bank liet zitten. In acht competitiewedstrijden kreeg Scott gemiddeld iets meer dan zeventien minuten speeltijd. Daarin was hij goed voor 6.62 punten, 3.12 rebounds en 1.0 assists.
In de vijf wedstrijden voor de FIBA Europe Cup kwam Scott gemiddeld 19.4 minuten binnen de lijnen. De Amerikaan tekende tijdens de Europese tour gemiddeld voor 4.6 punten, 2.0 rebounds en 1.6 assists.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.