CP3 by Basketball Totaal

Derde verlies ZZ Leiden op rij

Titelverdediger Zorg en Zekerheid Leiden verloor woensdagavond in Wijchen voor de derde keer op rij. Na Den Helder Kings en SPM Shoeters Den Bosch pakte ook Matrixx Magixx de punten in de vierde achtereenvolgende uitwedstrijd van de Leidse ploeg: 75-73. Franklin en Sihota maakten 12 punten voor de Gelderse ploeg; De Jong (19) en Schachtner (14) waren de beste schutters aan Leidse zijde.

ZZ Leiden kon voor het eerst deze competitie beschikken over Whit Holcomb-Faye, aangetrokken van Aris Leeuwarden als eerste spelverdeler. Tijdens zijn afwezigheid had Sean Cunningham zich een prima vervanger getoond en dus was het logisch dat Toon van Helfteren beiden liet starten. Met name de Nederlandse international kan ook heel goed op de ‘twee’ uit de voeten.

Dat betekende dat Mohamed Kherrazi op de bank begon. Hij kon spelen, omdat de Tucht- en Geschillencommissie van de NBB de ene wedstrijd schorsing, die hij al uitzat, voor de vermeende elleboog in de wedstrijd tegen Apollo, voldoende achtte. Daarmee was ZZ Leiden voor de eerste keer dit seizoen compleet.

Matrixx Magixx en Zorg en Zekerheid Leiden maakten er in de eerste helft een leuke wedstrijd van. Het was niet altijd even goed, maar ook dat heeft zijn charme. Zeker als de twee ploegen nek-aan-nek optrekken richting rust. Dat was achttien minuten lang het geval. Af en toe was er een klein gaatje, maar de meeste tussenstanden lieten dat niet zien: 21-20 na het eerste kwart en 26-26 na zes minuten in het tweede deel. Maar Magixx ging toch met een klein voordeel naar de kleedkamers, toen de laatste, door Holcomb-Faye ingezette aanval van ZZ Leiden niet resulteerde in twee punten: 40-35.

Het gat van rond de vijf punten bleef in de tweede helft een paar minuten in takt, maar bij 61-61 zorgde Mike Schachtner met een driepunter voor de aansluiting. Het publiek in de Arcus maakte zich op voor een lekker slot en dat kwam er ook, tenminste voor het deel dat uit Wijchen en Nijmegen kwam. Matrixx nam weer even afstand. Niet veel, maar ZZ Leiden slaagde er niet in om de vier, vijf punten weg te werken. Wel bijna, toen Worthy de Jong vanaf de lijn zijn achttiende en negentiende punt maakte voor 72-70.

Magixx-coach Michael Schuurs vluchtte in zijn laatste time-out. Zijn collega wisselde vervolgens voortdurend Schachtner en Kherrazi. De eerste miste een driepunter, die Leiden wellicht in het spoor van de winst had kunnen zetten. In plaats daarvan verdubbelde de thuisploeg, via twee vrije worpen van Franklin, de voorsprong en dat was de beslissing. Na één puntje nog van Richard was het namelijk gedaan. De driepunter van Holcomb-Faye in de buzzer was alleen nog van belang voor de statistieken: 75-73.

MATRIXX MAGIXX WIJCHEN – ZORG EN ZEKERHEID LEIDEN  75-73  (21-20, 40-35, 59-51)

20131023 wijc_leid 3020 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.