CP3 by Basketball Totaal

Den Helder Kings wint in Wijchen

Den Helder Kings heeft de derde plaats stevig in handen. In een spannende wedstrijd werd in Wijchen gewonnen van concurrent Matrixx Magixx. Het werd 79-85 voor de Kings.

Het was een heerlijk duel tussen de twee fris spelende ploegen van Michael Schuurs en Jean-Marc Jaumin. Beide teams speelden voor de overwinning en bleven continue bij elkaar in het spoor.

De eerste periode gaven de ploegen elkaar geen ruimte in de score (15-13), maar een korte run aan het begin van de tweede periode zorgde een korte opleving voor het eerste licht tussen de twee teams. Matrixx nam afstand 27-19, maar de Kings zijn volwassener gaan spelen in de tweede helft van het seizoen. Bij rust was de wedstrijd weer in evenwicht (33-33)

De tweede helft waren de rollen omgekeerd. Het waren de spelers van Den Helder die frisser uit de kleedkamer kwamen en een kleine voorsprong namen 42-48. Het gat was gemaakt en aan het einde van de derde periode was er een serieuze voorsprong 56-63.

Maar Matrixx is gewoon een hele goede goed gecoachte ploeg en bleef het eigen spelletje spelen. Een snoeiharde dunk van Kelvin Martin zorgde voor de aansluiting (63-67) en het momentum leek richting de thuisploeg te vallen. Maar Den Helder herpakte zich en bleef continue aan de juiste kant van de score. Verder dan 78-80 kwam de thuisploeg niet en bleef Den Helder koel vanaf de strafworplijn.

 

MATRIXX MAGIXX WIJCHEN – DEN HELDER KINGS  79-84  (15-13, 33-33, 56-63)

20140301 wijc_denh 3131 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.