CP3 by Basketball Totaal

Den Helder Kings uit competitie

Triest nieuws voor de fans uit Den Helder. De Den Helder Kings wordt met onmiddelijke ingang uit de stand van de DBL verwijdert. Het interim-bestuur van de Federatie Eredivisie Basketballclubs heeft dat vandaag besloten.

Dat betekent concreet dat alle uitslagen uit de stand verwijderd gaan worden. Goed nieuws dus voor onder andere ZZ Leiden en Landstede Zwolle. Is basketball dan definitief weg uit Den Helder? Nog niet!  De FEB biedt een nieuwe entiteit in Den Helder de kans om in het nieuwe jaar, januari 2015 – bij de start van de tweede helft van de Dutch Basketball League – toe te treden tot de Dutch Basketball League. Alleen zal het niet onder de naam Kings meer zijn.

Aan toetreding is naast de reguliere eisen voor nieuwe clubs een pakket voorwaarden verbonden. Zo worden zoals gezegd alle uitslagen van Den Helder Kings uit de eerste competitiehelft geschrapt en begint de nieuwe profclub op nul punten.

Het is aan Den Helder om met een gedegen plan te komen dat continuïteit van professioneel basketbal in Den Helder waarborgt. Het nieuwe bestuur van Den Helder heeft al aangegeven te willen onderzoeken om dat te gaan doen met desnoods alleen Nederlandse jongens. Inmiddels zijn Treffers en Van Oostrum al vertrokken bij Noordkop.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.