CP3 by Basketball Totaal

Den Helder Kings U20 oefent tegen Zeemacht heren 1

Den Helder – De derde oefenwedstrijd van de voorbereiding ging tegen plaatsgenoot Zeemacht. Voor onze jongens een mooie kans om eens tegen Zeemacht heren 1 te spelen in plaats van dat team aan te moedigen als supporter! In ieder geval een ideale manier om tegen fysieke en slimme basketballers te spelen. En natuurlijk gebeurde dit alles in een goed gevulde Kingsdome.
Helaas konden de Kings niet beschikken over Luke, Steve en Kevin welke alle drie niet wedstrijdfit waren. De coach had het team daarom aangevuld met de U18 bankers, zodat er voldoende wissel mogelijkheden waren. Het was een pittige wedstrijd voor de Kings die goed onder druk werden gehouden door Zeemacht. Fysiek probeerde de tegenstander dit ook en natuurlijk is dit af en toe lastig maar juist daarom zo nuttig om mee te maken. De scores bleven in het begin gelijk op gaan maar in het tweede kwart leek Zeemacht er vandoor te gaan onder aanvoering van een goed spelende Joshua Kramer (24 pt). Onze aanvallen kwamen er niet echt goed uit en we waren afhankelijk van individuele acties. De rust ging in met 19-30.
Na de rust ging Zeemacht hard verder en liepen uit naar 17 punten. Toch weet het team aan het eind van het derde kwart terug te komen tot 30-43. Het laatste kwart moest iedereen zich nog één keer volledig geven. We laten ons niet verder meer terug drukken en weten gelijk opgaand met de tegenstanders mee te gaan. Einduitslag 44-58.
Ondanks het verlies was het weer een nuttige oefenwedstrijd tegen een tegenstander van niveau. Pluspunt vandaag was de vechtlust en het aantal rebounds dat we pakken (40 tegen 33 voor Zeemacht). Helaas was het aantal keren balverlies (de zgn turn-overs) te hoog. Met dit alles kan de coaching staf weer verder werken richting de seizoenstart van de U20 eredivisie. Volgende week nog een toernooi in Meppel waar we meerdere U20 eredivisie teams zullen tegen komen. Deze week weer veel trainen, en voor de geblesseerden een kans om te herstellen of weer aan te haken!

 

Fotografie: Anita Bleeker

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.