CP3 by Basketball Totaal

Den Helder Kings U20 oefent tegen UBALL U20

Kings – De voorbereiding op het nieuwe seizoen bij de Den Helder Kings U20 bestaat uit veel trainen, en waar mogelijk een oefenwedstrijd. Afgelopen weekend werd de eerste oefenwedstrijd tegen een sterk BV Noordkop U22 verloren. Deze week waren er weer veel U20 spelers die mee hebben getraind met de heren, en sommige konden daar zelfs nog wat minuten maken.
Vandaag kwam de landskampioen van de U20 eredivisie, UBALL, op bezoek. Met zijn zevenen waren ze naar het hoge Noorden gereisd om hier te oefenen. Bij ons was het team nagenoeg compleet, alleen Kevin ontbrak. Vanuit de andere teams deden deze week Koen en Sam mee. Ook Luke kon vandaag zijn eerste minuten bij de U20 maken, zodat de coaches eens konden zien waar ze stonden in de voorbereiding.
De Kings kwamen goed uit de startblokken met een 10-0 run. Dit lieten de gasten echter niet verder oplopen, en ze knokten zich terug. Wij bleven wel aan de goede kant van de score door hard te werken. Via vele rebounds geven we onszelf tweede scoringskansen, en ontnemen we de tegenstander hun tweede kansen. Helaas missen we nu en dan ook de makkelijke scores, of geven de eindpass niet goed. Zo blijft het wel spannend, en gaan we rusten bij 30-26.
Het derde kwart spelen we goed, we schieten met scherp en weten elkaar goed te vinden. De schotoefeningen van afgelopen week lijken hun vruchten af te werpen! Ondanks de 58-45 voorsprong aan het begin van het vierde kwart is er echter nog geen reden om achterover te gaan leunen. De spelers van UBALL lijken het nu genoeg te vinden, ze gebruiken hun individuele klasse en slimmigheid om ons stevig onder druk te zetten. De press die ze ons opleggen zorgt ervoor dat ze puntje voor puntje dichterbij komen. De inside acties die ze laten zien doen ons nu pijn, en de vraag is of we dit kunnen stoppen? In de laatste seconde schiet UBALL er een driepunter in, en is de stand 69-69. Een verlenging is een feit.
Nu is het de vraag of we onszelf kunnen herpakken, of dat het erop en erover is. Gelukkig voor ons weten we de spannende verlenging winnend af te sluiten, waardoor we uiteindelijk met 78-76 winnen. Dit was weer een nuttige oefenwedstrijd, het wordt duidelijker waar onze zwakke en sterke punten liggen. De eerste indruk is wel dat het team sterker, en rijper is geworden. Vandaag lieten Luke en Aron al zien dat ze een versterking voor de Kings zijn. Als het team meer op elkaar raakt ingespeeld, en compleet is, kunnen ze beter dan verleden jaar presteren. Hiervoor moet dan wel hard gewerkt blijven worden. Deze overwinning op de landskampioen was mooi maar zegt verder niet veel.
Volgende week zondag spelen de Den Helder Kings U20 op zondag hun volgende oefenwedstrijd tegen heren 1 van Zeemacht. Aanvang 1500 in de Kingsdome.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.