CP3 by Basketball Totaal

Den Helder Kings te sterk voor Maxxcom BSW

Vanavond streden Den Helder Kings en Maxxcom BSW tegen elkaar voor belangrijke punten in de Dutch Basketball League. In een wedstrijd waarin bijzonder weinig ballen door het netje gingen waren de Kings het sterkst: 75-62. Cole Dickerson was het niveau van de wedstrijd ontstegen. Hij scoorde 25 punten en pakte elf rebounds.

Den Helder verraste afgelopen donderdag door, na een valse start, in Martini Plaza van landskampioen Groningen te winnen. Weert pakte tot dusverre nog geen punten, maar liet in de eerste twee wedstrijden een goede indruk achter.

De Kings startten de wedstrijd fel en zetten BSW direct onder druk. Maurice Creek opende de score vanaf de driepuntlijn. De Weertenaren antwoordden meteen. Joost Padberg zette zijn ploeg weer op voorsprong. Vervolgens begonnen beide ploegen veel schoten te missen. Den Helder had na enkele minuten een schotpercentage van 16,7%, maar Weert deed het niet veel beter. Op de helft van het eerste kwart viel de volgende score pas. Patrick Hilliman bracht zijn ploeg weer aan de leiding. De Noord-Hollanders waren ondanks het slechte schotpercentage zeer effectief vanaf de driepuntlijn. Door driepunters van opnieuw Creek en Dickerson liepen zij uit naar 16-9.

Zowel Kings als BSW bleef moeite houden met scoren. Den Helder nam wat gas terug, waardoor Weert iets meer lucht kreeg. De formatie van Niels Vorenhout kwam via

Kenneth van Kempen en Roel Aarts nog bijna gelijk (25-24), maar – wie anders dan – Cole Dickerson stak daar een stokje voor. Met een mooie alley oop zette hij een 29-24 ruststand op het scorebord.

Fris uit de kleedkamer zette Den Helder nog eens flink aan. Branden Frazier en Cole Dickerson konden elkaar makkelijk vinden en zij lieten hun team direct uitlopen met wederom enkele driepunters. Daan Rosenmuller deed, ook met een drietje, nog wat terug voor BSW, maar het gat met de Kings liep op naar dertien punten (53-40).

Tegen het einde van de wedstrijd zaten beide ploegen er wel een beetje doorheen. Jeremy Ormskerk maakte voor Weert nog twee driepunters, maar niet veel later kon hij inrukken na zijn vijfde persoonlijke fout. Even daarvoor beging hij, net als Joost Padberg, een technische fout. Dickerson scoorde voor Den Helder na een fast break en Roel Aarts had nog een fraaie dunk in huis na een schitterend blok. De Kings kwamen niet meer in gevaar en hielden Weert op afstand.

Volgende week zondag reist Maxxcom BSW opnieuw af naar Noord-Holland. Dan staat om 17:00 uur in Amsterdam de wedstrijd tegen BC Apollo op de rol, dat eveneens nog op nul punten staat. Voor beide clubs dus een belangrijk onderonsje.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.