CP3 by Basketball Totaal

Den Helder Kings sluipt richting SPM Shoeters

Met een zeer eenvoudige 85-52 overwinning op Aris Leeuwarden heeft Den Helder Kings SPM Shoeters definitief in het vizier gekregen. Den Bosch heeft op de ranglijst 44 en Den Helder 40 punten, maar de Brabanders hebben twee duels meer gespeeld. Rogier Jansen was de Helderse topscorer met 18 punten. Voor Aris kwam Stephen Lumpkins tot 12 punten.

Van een wedstrijd was bijna 40 minuten lang nauwelijks sprake. Alleen bij de openingsschermutselingen deden de Friezen een paar keer van zich spreken, maar al rap ontaardde het duel in eenrichtingsverkeer, waarbij Aris volledig werd overpowered.

De Italiaanse wielrenners in de Tirreno-Adriatico spreken deze dagen over ‘grinta’: de intrinsieke motivatie om het beste uit jezelf naar boven te halen en met haar op de tanden ten strijde te trekken. Maar het Friese spel was wars van iedere vorm van ‘grinta’: tandeloos. En het spreekwoordelijke haar gleed er al na een paar minuten vanaf, alsof wederom de verkeerde Kukident was gebruikt. De switch Simpson voor Molthoff bleek in Den Helder van weinig betekenis te zijn geweest voor de cohesie binnen de Aris-selectie.

In Den Helder is de ‘klik’ evident wel tot stand gebracht. De Noord-Hollanders konden flierefluitend de veertig minuten vol maken. Maximaal bedroeg de voorsprong zelfs 36 punten (78-42). De Kings waren dan ook op alle fronten de betere ploeg. Bij Den Helder vielen zes driepunters raak, bij Aris slechts één. De Kings maakten 23 punten uit de turnovers van Aris, Leeuwarden slechts negen.

 

DEN HELDER KINGS – ARIS LEEUWARDEN  85-52  (21-18, 38-25, 68-40)

20140308 denh_leeu 3133 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.