CP3 by Basketball Totaal

Den Helder Kings slaat aanval Aris af

Sportief gaat het nog voor de wind voor de Den Helder Kings. Noordkop won de belangrijke wedstrijd voor de play-offs van Aris Leeuwarden met 98-91.

Een heerlijke hoge uitslag met bij vlagen heel leuk basketball. Aris staat garant voor hoge uitslagen en Den Helder heeft best een heel aardig team. De vraag is alleen of de problemen en de roddels in de wandelgangen waarheid hebben. Op het veld speelden de spelers de zorgen van zich af en kon Aris niet profiteren van de problemen van de thuisploeg.

Maurice Creek scoorde 27 punten voor de thuisploeg, Cole Dickerson 22 punten en Branden Frazier volgde met 21 punten. Kortom 70 punten kwamen van drie spelers voor Den Helder.

Aris begon gewoon uitstekend aan de wedstrijd en dat doet de ploeg uit Friesland wel vaker dit seizoen. Ook nu werd er veel en eenvoudig gescoord en stond er na tien minuutjes 21-26 op de borden.

Jaumin was niet blij en kreeg uiteindelijk zijn ploeg aan de praat. Binnen 3.30 werd een 16-0 run geplaatst en was de stand ineens 37-26. Ryan Watkins stopte de droogte vanaf de vrije worplijn en Aris kwam keurig terug tot 41-41. Kortom een 4-15 run. Bij rust was nog alles mogelijk met een ruststand van 48-46.

De tweede helft liep gelijk op tot 51-49 maar daarna ging Aris eigenlijk ”kloten” met de bal en pakte een paar turnovers. Dit tot ergernis van Simpson. Sommerfeldt kwam in de vierde minuut in het veld, maar een turnover na 16 seconden leverde hem direct weer een wissel op. Het gat was weer geslagen 61-51.

Jackson-Cartwright wilde niet van wijken weten en gooide het tempo omhoog. Hij bracht met vijf punten aan het einde van de derde periode de bezoekers weer dichtbij 69-67.

In de laatste periode kon het toch beide kanten opgaan. De Paula zorgde voor 81-80, maar Aris kon niet de voorsprong pakken. Creek en Frazier zorgde voor het beslissende gat met zes punten op rij 87-80.

Het vrije worpen spel gaf zoals zo vaak niet het gewenste effect voor Aris en ondanks twee missers van Roye in de laatste seconden kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Den Helder Kings staat sportief er goed op met een keurige vierde plaats. Aris vinden we terug op de zevende plaats.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.