CP3 by Basketball Totaal

Den Helder Kings in grootse vorm

En dat was 12! Met een daverende 95-62 zege verpletterende Den Helder Kings vanavond Matrixx Magixx. De Kings boekten op overdonderende manier hun twaalfde competitiezege op rij. Inclusief de bekerzege tegen Binnenland is de ploeg van Jean-Marc Jaumin inmiddels 13 wedstrijden op rij zonder nederlaag.

Den Helder speelde nota bene zonder Justin Knox, een van de motoren van de laatste weken, die net vader was geworden. Zoon Knox heet Carter.

De wedstrijd was een waar driepunterfestijn. Den Helder schoot maar liefst 15 van de 28 driepuntspogingen raak. Wijchen stelde daar 3 op 16 tegenover. In de score vertaald: 45 tegenover 9 punten. Rogier Jansen schoot de meeste drietjes raak (5 uit 10), ties Theeuwkens tekende voor een zuivere 3 op 3 en Emmanuel Ubilla deed er 3 op 5 bij. Jansen eindigde als topscorer in de wedstrijd met 25 punten. Ook indrukwekkend was het optreden van Jeroen van der List met 16 punten en 7 rebounds.

Bij Matrixx Magixx maakte Roger Franklin met 13 de meeste punten. Kelvin Martin speelde zijn eerste acceptabele wedstrijd. Hij was de tweede Wijchense scorer met 12 punten. Bovendien was Martin de tweede rebounder met 5, achter Robbie Sihota met 8 rebounds.

Het duel werd ontsierd door onsportieve fouten. De arbiters Zwiep, Smeltink en Frons deelden niet minder dan vijf flagrant fouls uit: aan Kay Biesters, Kelvin Martin en Patrick Richard van Wijchen en aan Rogier Jansen en Max van Schaik van Den Helder.

 

DEN HELDER  KINGS – MATRIXX MAGIXX WIJCHEN  95-62  (18-9, 40-27, 64-47)

20140125 denh_wijc 3100 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.