CP3 by Basketball Totaal

Den Helder Kings haalt ZZ hard onderuit

Of het de laatste overwinning van het Helderse basketball is, is nog niet bekend. Stel dat dit de laatste wedstrijd van de Kings is dan is het er een om niet snel te vergeten. Den Helder Kings gebruikte koploper ZZ Leiden als speelbal en won overtuigend met 60-80.

ZZ Leiden begon met een 9-2 voorsprong en leek een eenvoudige wedstrijd te krijgen, maar het was Eddy Casteels die in een time-out moest vluchten na een 0-7 run voor de Kings. Aan het einde van het eerste kwart leek het nog een wedstrijd 19-17, maar de aanvallen van Leiden waren moeizaam en Den Helder speelde frank en vrij.

En de Kings namen een kleine voorsprong (26-31) en dat kwam voor een groot gedeelte door Creek, die een beetje dunne benen heeft en vreemd loopt, maar dodelijk is van afstand. Oud ZZ speler Aron Roye was weer de baas op het veld en strooide een aantal keer met een behind the back pass. Leiden stond erbij en keek ernaar. Bij rust was het 30-33.

In de tweede helft startte Den Helder met een 2-11 en was het gat ineens groot. Het stond 38-52 en ZZ Leiden kwam alleen via Jeroen van der List scorend door. Den Helder kreeg aanvallend van iedereen een bijdrage en de spelers waren een stap te snel voor de normaal goed opererende verdediging.

Even was er een opleving bij de thuisploeg na een driepunter van Jansen, maar Den Helder schoot direct twee driepunters binnen en het gat was weer geslagen 50-62 na de derde periode.

De vierde periode was Leiden niet meer bij machte om dichterbij te komen en het verschil liep op richting de twintig. Daar bleef het gelukkig bij voor de ZZ fans en bij een 60-80 eindstand werden de handen geschud. Waarschijnlijk de laatste overwinning voor Den Helder, die dinsdag zo goed als zeker faillissement gaat aanvragen.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.