CP3 by Basketball Totaal

Den Helder blijft in de eredivisie

Groen licht voor de basketballers uit Den Helder. De basketballclub mag vooralsnog gewoon blijven spelen in de eredivisie. Dat is vanavond besloten in de vergadering tussen de Federatie Eredivisie Basketballclubs (FEB) en een delegatie van het nieuwe bestuur van Den Helder.

Niet alle clubs in de eredivisie staan te springen op een doorstart van Den Helder en vinden het competitievervalsing. ”Te dure ploeg en staf en boven de stand geleefd” is een veel gehoorde kreet uit het land.

Daar had de FEB geen boodschap aan en keek naar het belang van de eredivisie en de uitstraling. Een competitie met acht clubs is natuurlijk helemaal een aanfluiting.

De club heeft tot donderdag 12.00 uur de tijd om aan enkele eisen te voldoen. Die criteria zijn volgens Dennis Verhoef, voorzitter van het nieuwe bestuur, niet te veel gevraagd. “Het gaat onder meer over financiën en over de beschikbaarheid van de Kingsdome”, stelt Verhoef. “Dit is zeer positief nieuws en moet ons de tijd geven om vanaf half januari weer zelfstandig en gezond te draaien.”

Kortom zaterdag speelt Den Helder ”gewoon”  in Weert tegen de plaatselijke club. De vraag is of het reizen met auto’s of met een bus zal gaan.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.