CP3 by Basketball Totaal

Den Bosch veegt Weert; Akerboom naar 75 uit 75

De zege van SPM Shoeters Den Bosch op Maxxcom BS Weert was geen verrassing. Met 96-64 viel de overwinning royaal uit, maar de Bosschenaren lagen halverweg (55-28) op ramkoers om met nog imposantere cijfers te eindigen. Vlak voor rust mocht Kees Akerboom twee keer naar de vrije worplijn. Akerboom hield de streak van rake vrije worpen op rij feilloos in tact. Met een vaste, korte intro en met ijswater in de aderen mikte hij de rake nummers 51 en 52 in de Dutch Basketball League binnen. Sinds zijn gemiste vrije worp in de uitwedstrijd tegen Zwolle (Akerbooms allereerste vrije worp in de DBL) groeide de streak in officiële wedstrijden naar 75 uit 75. Van de 78 vrije worpen die Akerboom dit seizoen in officiële wedstrijden heeft genomen, schoot hij er 77 raak.

Ralf de Pagter speelde een prima wedstrijd voor Den Bosch. Vanaf de bank kwam hij tot 16 punten, 10 rebounds en 5 assists. Vijf Bosschenaren eindigden in de dubbele cijfers: Wesley (17), Gonzalvez (17), De Pagter (16), Johnson (14) en Farkhmanesh (11). Bij Maxxcom was Roman Grigoryev met 22 punten topscorer in de wedstrijd.

Qua wedstrijd stelde de ontmoeting nauwelijks iets voor. Den Bosch nam vanaf de sprongbal het heft in handen en duldde Weert slechts twee keer naast zich. Na tien minuten was het gat al 16 punten. Bij de rust was het 17 punten. En toen in het derde kwart Ali Farokhmanesh op assist van Marcel Aarts een driepunter raak shoot en het scorebord naar 82-45 sprong, was de marge maximaal.

Zonder Stefan Wessels bleef Sam Jones lang vasthouden aan de spelers met wie hij het ook in de play-offs moet gaan doen. Vincent Nguyen en Frerik Adriaans (beiden 2 minuten) werden niet in het kader van de talentontbolstering van de bank gehaald. Alleen Pim de Vries kreeg met 12 minuten serieus speeltijd. Was de bedoeling SPM Shoeters alvast op play-off bestendigheid te testen, dan kwamen de Brabanders met glans uit die test.

De twee vrije worpen van Kees Akerboom zorgden voor een extra adrenalinestoot. De international ging met nog 1 minuut en 7 seconden in de eerste helft op de klok naar de vrije worplijn, nadat Roman Grigoryev een fout had gemaakt. De schotroutine van Akerboom is even zo efficiënt als ongecompliceerd: het is een beperkt ritueel van eenvoudige bewegingen, dat leidt tot een unieke schotconsistentie. Akerboom rolt de bal niet in zijn handen, Akerboom veegt zich niet a la Jeff Hornacek het denkbeeldige haar uit de ogen: het is niet en niet minder dan bal, stuit, schot, raak.

Hoe twee uiterst precieze vrije worpen tot een hoogtepunt van de wedstrijd kunnen uitgroeien.

 

SPM SHOETERS DEN BOSCH – MAXXCOM BS WEERT  96-64  (30-14, 55-28, 82-46)

20140410 denb_weer 3167 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.