CP3 by Basketball Totaal

Defensief sterk Landstede Basketbal wint

Landstede Basketbal heeft donderdagmiddag de derde wedstrijd in de halve finale van de play-offs winnend afgesloten. In een zinderende puntje-puntje-wedstrijd werd SPM Shoeters met 63-53 verslagen, waardoor de Zwollenaren in de best of seven serie op een 2-1 voorsprong zijn gekomen. De laatste score van de wedstrijd kwam op naam van man of the match Craig Osaikhwuwuomwan. Op de break gooide Steve McWhorter de bal tegen het bord, waarna Osaikhwuwuomwan keihard kon doordunken.

De Bosschenaren dragen als eerbetoon een wedstrijdshirt met daarop SPM bedankt. De dankbetuiging aan de meegereisde fans zijn vlotte openingsscores van Arvin Slagter en Leon Williams met een bonus: 0-5. The Hammers herinneren zich de 12-3 start in Den Bosch en antwoorden zelf met een 12-2 run. Grant Gibbs werpt zich op als leider, omdat Steve McWhorter wat koud start en Jessey Voorn zichzelf niet in de versnelling krijgt. Als de Zwollenaren zijn uitgeraasd, volgen driepunters van Arvin Slagter en Kees Akerboom die leiden tot een Zwolse time-out. Die heeft effect, want Ricardo Glenn buffelt zijn eerste score binnen en Grant Gibbs zorgt voor de voorsprong na tien minuten: 18-17.

Het tweede kwart is ronduit rommelig. Het aantal turn overs bedraagt officieel veertien in dit kwart, maar dat is een vriendelijke weergave. Daarnaast wordt er onder druk van de schotklok slecht geschoten. De verdedigende intensiteit is echter een lust voor het oog. Wie een gaatje vindt en scoort, mag zich gelukkig prijzen. Na een formidabel blockshot van Grant Gibbs op Ralf de Pagter, schiet na een prachtige aanval Arvin Slagter een driepunter binnen. Grant Gibbs zorgt voor twee scores alvorens Kees Akerboom van grote afstand een raket loslaat. Duidelijk is inmiddels dat de Bossche lange mannen niet in het stuk voorkomen. De Pagter grossiert in aanvallende fouten en Stefan Wessels staat slechts op het wedstrijdformulier. Ook Dejan Kravic is onzichtbaar, maar zijn tip-in in de slotseconde zorgt wel voor de 28-28 ruststand.

Dat de Bossche aanval faalt, is direct duidelijk in de eerste aanval na rust. Het schot van Ralf de Pagter mist doel, Dejan Kravic pakt de aanvallende rebound en mist zijn schotpoging waarna de bal uiteindelijk in de handen van Leon Williams belandt, die zijn driepuntspoging ziet stranden. In de tegenaanval begaat Stefan Wessels een fout op Grant Gibbs die koelbloedig wel beide vrijeworpen verzilvert. Het derde kwart is het kwart van Ricardo Glenn. Op kracht en energie pakt hij aanvallende rebounds en wringt zich tussen Bossche pilaren door voor scores. Nadat Glenn acht punten heeft gescoord geeft hij een verfijnde assist op de insnijdende Ewoud Kloos. Diezelfde Kloos pakt een aanvallende rebound na een driepuntsmisser van McWhorter, waarna Craig Osaikhwuwuomwan aantoont hoe je wel driepunters schiet. Het is 46-39. De Brabanders vechten zich terug in de wedstrijd en de broodnodige driepunter van Maarten Bouwknecht zorgt voor een 47-44 tussenstand.

Eindelijk valt een driepunter van Steve McWhorter binnen voor 50-44, maar scores van Marcel Aarts en Maarten Bouwkecht zorgen voor 50-48. De Bosschenaren haken steeds aan, maar slagen er niet in naast de Zwollenaren te komen. Een opzettelijke fout van Leon Williams leidt slechts tot een enkel punt, omdat naast een gemiste vrijeworp van Steve McWhorter ook Ewoud Kloos zijn driepuntspoging ziet mislukken. Williams scoort vervolgens zelf wel en het staat 55-52. Daarna lukt er aanvallend niets meer aan Bossche zijde. Stefan Wessels schiet in twee aanvallen twee keer mis; Kees Akerboom ziet een afstandspoging wegflodderen; Arvin Slagter gooit een bal moedeloos omhoog in een drive… De Zwollenaren blijven rustig en harken de punten vanaf de vrijeworplijn bijeen. En dan… dan is er de afsluitende dunk van Craig Osaikhwuwuomwan.

Bron: Landstedebasketbal.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.