CP3 by Basketball Totaal

Defense… de sleutel tot succes voor Jito Kok en USD

Het was of de spelers van de University of San Diego (13-10, 4-6 WCC) voor het eerst het Jenny Craig Pavilion betraden. Het was alweer negentien dagen geleden dat ze een thuiswedstrijd hadden gespeeld. Één ding waren de Toreros niet vergeten… verdedigen, met de Nederlandse forward Jito Kok als één van de peilers in verdedigend opzicht.

Ze speelden misschien wel hun beste verdedigende wedstrijd van het seizoen en sloopten de Saint Mary’s Gaels (16-6, 6-3 WCC) met 61-43 na een 29-18 ruststand. Saint Mary’s begon de wedstrijd als de nummer twee in de WCC conference en had een gemiddelde van 76.3 punten per wedstrijd. USD hield de Gaels op 43 punten en een schotpercentage van 25 procent.

Jito Kok, die drie schoten blokte: “Het spelen van een echt goede verdediging kan heel leuk  zijn.” Jito Kok kwam 28 minuten in actie waarin 7 rebounds, 1 assist en 3 blocks liet aantekenen.

Kevin Bleeker en Canisius College (15-7, 9-2 MAAC)  speelden in het TD Bank Sports Center te Hamden, Connecticut, waar ze de thuisploeg Quinnipiac (12-8, 7-4 MAAC) met 74-86 opzij wisten te zetten en daarmee hun toppositie in de MAAC conference bevestigden.

De jonge Kevin Bleeker kreeg 5 minuten speeltijd en wist 3 punten te scoren en 1 rebound te pakken.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.