CP3 by Basketball Totaal

Deceptie voor BSW tegen Aris Leeuwarden

De ogen van basketbal minnend Nederland waren vanavond gericht op sporthal Boshoven, dat het toneel was van de kelderkraker in de Dutch Basketball League tussen Maxxcom BSW en Aris Leeuwarden. Weert zag vooraf kansen, maar verslikte zich in het gedreven Leeuwarden: 65-94.

Voor beide clubs – al zes wedstrijden zonder overwinning – was de onderlinge ontmoeting een cruciale. Leeuwarden kon bij winst afstand nemen van de onderste plaatsen, waar Weert een overwinning nodig had om gelijk te komen met de Friezen en daardoor niet weg te zakken op de ranglijst. Zowel BSW als Aris hebben te maken met personele problemen. Zo moeten de Limburgers het voorlopig stellen zonder sterkhouder Jeremy Ormskerk. Leeuwarden kreeg eerder deze week een domper te verwerken met de langdurige polsblessure van uitblinker Miles-Jackson Cartwright. Het gemis van de Amerikaanse point guard bleek vandaag echter wel mee te vallen.

BSW startte alert en nam de leiding aan de hand van Akeel Eduardo, die met twee driepunters zijn ploeg op een 9-4 voorsprong zette. Marquise Simmons bracht vervolgens Leeuwarden weer de voorsprong. Hij tekende alleen al in het eerste kwart voor twaalf punten. Met een run van 2-18 en een hoog scorepercentage liepen de Friezen al in het eerste bedrijf uit naar 18-29.

Mick Fleuren deed voor Weert iets terug door zijn directe tegenstander het bos in te sturen en vanaf de driepuntlijn raak te gooien. Joost Padberg bracht zijn ploeg weer terug in de wedstrijd: 28-33. Toch liep Leeuwarden vlak voor rust weer weg. Marquise Simmons kon, door zijn lichaam te gebruiken, zich een weg banen door de Weerter verdediging en twee driepunters van Tjoe de Paula en de Noor Torgim Sommerfeldt concludeerden de ruststand op 35-47.

Ook na rust zette Aris de positieve lijn door. Het faalde niet vanaf de vrijeworplijn en Ryan Watkins wist enkele malen knap te scoren. Akeel Eduardo – goed voor 20 punten vandaag – schudde zijn ploeg wakker door na een steal van Kamiel Hamers en een fast break de bal snoeihard door de ring te dunken en 45-57 op het scorebord te zetten. Daarnaast wist ook Kenneth van Kempen een aantal keren de ring te vinden.

Het mocht allemaal niet baten voor BSW. Zelfs drie driepunters van Eduardo in het laatste kwart waren niet genoeg om Aris af te stoppen. Onder andere Philip Bach bracht zijn ploeg het vierde kwartwinst. De laatste minuten werden afgedaan als formaliteit. Het was duidelijk dat Leeuwarden vandaag in betere doen was dan Weert.

Maxxcom BSW speelt aanstaande woensdag om 20:30 uur uit tegen ZZ Leiden, dat na vanavond koploper-af is. Aris Leeuwarden treedt op hetzelfde tijdstip in het Kalverdijkje aan tegen Amsterdam

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.