CP3 by Basketball Totaal

Debuut Lebron James start met nederlaag

Het was niet de terugkeer, die Lebron James had verwacht. Zijn Cleveland Cavaliers opende het seizoen tegen de New York Knicks. En de Knicks won met 95-90.

En Lebron James speelde eigenlijk gewoon niet goed. 17 punten, 5 rebounds en 4 assists klinkt uiteraard wel lekker, maar 8 turnovers en 5-15 schot is natuurlijk niet goed genoeg voor de superster. James had duidelijk moeite met de wedstrijd in zijn eigen Cleveland. De terugkeer na vier succesvolle seizoenen in Miami. Het was een prachtig gezicht, de introductie van James. De duizenden mensen buiten de arena, het lijkt wel alsof James hoop geeft aan de mensen van Cleveland.

En de stad hunkert naar succes, want de laatste titel in de professionele sport dateert al van 1964.

Maar de Knicks en Carmelo Anthony hadden geen zin in een feestje van de Cavs. De Knicks spelers stonden nog met lege handen na de afstraffing in hun eerste duel tegen de Chicago Bulls. Anthony was bijna niet te stoppen en eindigde met 25 punten en scoorde belangrijke scores in de vierde periode. Het schotje vanaf de baseline over James zorgde voor de overwinning.

Amare Stoudemire (8 punten, 4 rebounds) was onder de indruk van de terugkeer van James. “Ik heb dit nog nooit gezien. Het leek wel alsof de stad in brand stond. Des te mooier is het om het feestje van Cleveland te verstoren”.

De basis van de Cavaliers is enorm sterk, maar coach Blatt durft nog niet naar zijn bank te gaan. De bankspelers scoorden slechts 12 punten tegenover 41 van de Knicks. Ervaren spelers zoals Marion en Mike Miller kregen respectievelijk 10 en 3 minuten speeltijd. James Jonen en Brendan Haywood mochten helemaal niet het veld inkomen voor de rookie coach. Het zal interessant zijn om te zien hoe hij zich verder zal ontwikkelen. Met 6 of 7 spelers een NBA seizoen spelen is onmogelijk.

Irving scoorde 22 punten voor de thuisploeg, die het vanavond mag opnemen tegen de Chicago Bulls.

 

https://youtu.be/vpVARA2FbNc

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.