CP3 by Basketball Totaal

De WK loting nader beschouwd

wk lotingVorige week werd er zoals u weet geloot voor het het WK U19 en bij de geleerden bestond er wat onduidelijkheid over hoe het schema nu precies in elkaar zou zitten. We zouden onszelf niet zijn als we op onderzoek uitgingen.

Oranje speelt in Group A van het WK en opent tegen Argentinie op zaterdag 27 juli. Een dag later komt Azie uit de koker rollen als tegenstandster voor Remy de Wit en zijn meiden. Op 30 juni speelt Oranje naar wij hopen om de groepswinst tegen Rusland.

Belgie, met daarbij Julie Allemand opent het toernooi tegen Frankrijk op 27 juni. Een dag later is daar Mali, waarna na de rustdag Canada als tegenstander uit de bus is komen rollen.

Vervolgens speelt Nederland volgens het huidige schema op 1 juli als het groepswinnaar wordt tegen de nummer 4 uit Groep B. We schatten stiekem in dat dat Egypte is. Mochten de meiden van de Wit als tweede in de poule eindigen dan is nummer 3 uit poule B de klos. We zetten in op China, daar Spanje en Amerika de favorieten lijken in die poule.

De kwartfinales zullen vervolgens tegen ploegen uit poule C of D zijn. Een Nederland-Belgie in de kwartfinale op 3 juli? Het zou zomaar kunnen. Misschien moeten de belangrijke mensen in het basketball in Nederland maar eens gaan brainstormen over een stream.

3 reacties

  1. Welk ‘land’ is Azië?

  2. Azië is geen land. Wie het continent mag vertegenwoordigen is dus nog niet bekend. Vreemd. Regels zouden duidelijk moeten zijn: óf de volgende uit de kwalificatiepoule, óf uit een andere poule.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.