CP3 by Basketball Totaal

De Wit/Grasshoppers ontsnapt in Soest na verlenging

De Wit/Grasshoppers kwam afgelopen zaterdag op bezoek in Soest bij Red Stars. Wat konden we verwachten van de ongeslagen koploper tegen de goed presterende subtopper?

Na een gelijkopgaande start (12-12 na vijf minuten) leek de koploper te doen wat koplopers doen, gestaag bouwen aan een voorsprong. Bij rust was het verschil 27-19, en na vijf minuten in het tweede kwart was de voorsprong van Grasshoppers opgelopen naar 15 punten (40-25). Toch gaf Red Stars niet op, via hard werken kwamen ze terug en was bij rust het verschil verkleind tot 6 punten (45-39). En dat  was de aanzet tot een bijzonder enerverende tweede helft van de wedstrijd.

Red Stars kwam na rust snel bijna langszij (50-49), Grasshoppers liep weer weg (59-51), maar Red Stars vocht terug tot 66-63 aan het eind van het derde kwart, inclusief een dunkje van Terence Robinson. In het vierde kwart werd het een echte thriller. Lead-changes, aan beide zijdes spectaculaire scores, driepunters, maar ook knullig balverlies, kortom, drama alom. Bij 69-71 had Red Stars zijn eerste voorsprong sinds de derde minuut de wedstrijd. Twee scores later stond grasshoppers weer voor (73-71), maar met een 7-0 run kwam Red Stars halverwege het kwart zelfs op 5 punten voorsprong (73-78).  Grasshoppers antwoorde met een eigen 8-0 run (81-78), en de laatste twee minuten van het vierde kwart waren bloedstollend en het vermelden van de scores (81-80, 83-80, 83-82, en 85-82 met nog 6 seconden te spelen) doet geen recht aan het spektakel. Laatste balbezit voor Red Stars, een goed uitgevoerdde ‘out of bounds’ onder de basket van Grasshoppers, een driepunter aan Soester zijde en dus was de verlenging een feit (85-85).

En ook die verlenging bleef spannend. Grasshoppers nam de eerste voorsprong (89-85), Red Stars kwam terug en op voorsprong (92-91). Grasshoppers liep weer uit, 96-93 met minder dan een minuut te spelen. Daarna lukte het Red Stars niet meer tot een goede score of driepunter te komen om het huzarenstukje aan het eind van het vierde kwart te herhalen. Grasshoppers kwam uiteindelijk  ongeschonden weg uit Soest met een 98-95 overwinning.

Grote winnaar was het publiek: beide teams dus bedankt voor een heerlijke wedstrijd met een spetterend slot!

Topscorers

Grasshoppers: Joey Schelvis 23 pts (7 in de verlenging), Jake Prins 18 pts, Wouter Breel 18 pts (5 spelers in dubbele cijfers).

Red Stars: Christiaan Glerum 20 pts, Terence Robinson 19 pts (6 spelers in dubbele cijfers).

Jos de Laat

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.