CP3 by Basketball Totaal

De Wit Grasshoppers wint eerste oefenwedstrijd

De dames van de Wit Grasshoppers hebben de eerste oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen. Er werd gewonnen van Amazone uit Utrecht met 77-37.

Er waren voor de fans een aantal nieuwe gezichten te ontdekken in het veld. Renee Hoveling mocht direct tegen haar oude club aantreden en scoorde 7 punten. Ook Rowie Jongeling (5 punten) en Inez van Hulzen (6 punten) lieten beide zien dat ze uitstekend in het team passen.

Voor een eerste oefenwedstrijd was het redelijk wat de Katwijkse dames lieten zien. Het team heeft goede speelsters verloren, maar toch is coach Ivo Boom optimistisch over het nieuwe seizoen. “Ik denk dat we een nieuwe groep speelsters hebben die voor elkaar willen werken. Dat was vorig jaar wel anders. Daar moet onze kracht liggen en het teams lastig gaan maken. Wij hoeven ons niet te meten met Binnenland, die de absolute favoriet is voor de titel. Laat ons maar even rommelen in Katwijk en zien waar we terecht gaan komen”.

En rommelig was het niet eens in de eerste oefenwedstrijd. Uiteraard was het zichtbaar dat de speelsters moeten wennen aan elkaar, maar er zaten veel fraaie aanvallen bij. Via 17-8 werd de tweede periode afgesloten met een 28-7 en een 45-15 ruststand. De tweede helft was minder van beide ploegen, maar dat was ook niet gek na een korte voorbereidingsperiode. Het werd uiteindelijk 77-37.

De scores waren goed verdeeld binnen de ploeg en dat is waar de kracht moet zitten.

Sonja Kuijt werd topscorer met 18 punten, gevolgd door Birgitte Neuteboom met 11 punten en Ingrid van der Plas en Good old Marlous Nieuwveen  met 10 punten. Zus Fleur Kuijt scoorde 8 punten.

Volgende week slaat De Wit Grasshoppers haar kamp op in Duitsland voor een trainingsstage.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.