CP3 by Basketball Totaal

De Wit Grasshoppers verliest in Duitsland

De dames van de Wit Grasshoppers hebben vanavond een zeer acceptabele wedstrijd neergezet tegen het Duitse BC Pharmaserv Marburg oftewel de Blue Dolphins, Het werd uiteindelijk 84-67 in het voordeel van de Duitse ploeg.

De Katwijkse formatie kwam slecht drie kwartier voor aanvang in de sporthal en voordat de dames er klaar voor waren stond er een 11-0 op het scorebord. Het leek even een strafexpeditie te gaan worden voor Grasshoppers, maar de ploeg klampte aan. Het werd van 21-5 ineens 21-21. Een ontketende Fleur Kuijt zorgde aanvallend voor de ommekeer. De jonge guard, was fris en gretig en scoorde in totaal 24 punten. Zij werd daarmee topscorer van de wedstrijd.

Bij rust was de ploeg in evenwicht 32-32. Dat het Marburg niet zinde was duidelijk, want de ploeg was met vier Amerikanen en één Duitse international toch aan haar stand verplicht de jonkies even opzij te zetten. Uiteindelijk gebeurde dit ook. Een 6-0 run zorgde voor de 59-54 na dertig minuten en bleef rond de 10 punten hangen in de vierde periode.

Toen was echt de pijp leeg bij de gasten en zorgde een 8-0 run voor de 84-67 eindstand.

Scorers: Fleur Kuijt 24, van der Plas 13, Jongeling 6, Nieuwveen 6, Hoveling 5, Kanbier 4, Brigitte Neuteboom 4, Sonja Kuijt 3 en Inez van Hulsen 2.

Morgenochtend speelt Katwijk tegen Chemcats Chemnitz van international Fieke Ligthart om 11 uur en vervolgens om 13.15 tegen Bender Basket.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.