CP3 by Basketball Totaal

De Wit Grasshoppers U20 wint bekerfinale tegen Cangeroes

De U20 ploeg van De Wit Grasshoppers heeft haar bekertitel met succes verdedigd. Na een eerste helft waarin de titelverdedigers de nodige moeite hadden met het Utrechtse Cangeroes werd er mede aan de hand van een in de tweede helft imponerende Fleur Kuijt , die 24 punten maakte waarvan 20 in de tweede helft, met 59-53 gewonnen.

Waar Cangeroes in de openingsminuten van de beker even leek te moeten acclimatiseren na twee drietjes van Kinou Kanbier en Fleur Kuijt, kwam de ploeg van Dirk Neuhaus, die in 2002 met de U20 ploeg van Prisma College indertijd al de tweede plek in de competitie pakte, goed terug in de wedstrijd. Met Kimberly van den Engel als scorend eindstation kwam Cangeroes knap in de wedstrijd terug. Van den Engel gooide er in de buzzer aan het eind van het eerste kwart een drietje in waarmee het zelfs 17-15 werd en doordat Grasshoppers in de tweede periode niet in staat was om de prachtige breaks van Cangeroes te stoppen namen de Utrechters een voorsprong die verrassend makkelijk uitliep naar zelfs 21-29! Grasshoppers liet zich niet ringeloren en had geen behoefte aan een tweede helft die schriftelijk afgedaan kon worden, en stapte even harder op het gas om door te stoten naar de 27-31 ruststand.

In de derde periode kantelde de wedstrijd volledig. Fleur Kuijt kreeg meer ruimte van de coaches van Grasshoppers die in de eerste helft niet tevreden waren geweest over de performance van de pointguard. Het bleek dat de donderspeech in de rust niet tegen dovemansoren gericht was. Cangeroes was niet in staat om de Katwijkse vedette af te stoppen en met een 24-11 tussenstand in het kwart draaide het beeld van de wedstrijd volledig! Zeker toen Sanne Vonk met haar vierde fout moest gaan zitten was er een deel van de angel uit het Utrechtse spel en kon Grasshoppers naar een voorsprong uitlopen die bijna dubbele cijfers haalde.

Bij 51-42 aan het begin van de laatste periode leek het wachten op een voortijdige beslissing van de finale, maar die kwam er niet. Grasshoppers zocht het nog steeds veel bij Fleur Kuijt, maar de Utrechtse defensie had een antwoord gevonden op het spel van de Katwijkse guard. Toch duurde het net even te lang voordat de Utrechters hun laatste kans konden grijpen. Pas in de slotminuut sloot de press naar behoren en was het nog twee keer van den Engel die met een regenboog hoop in Utrechtse harten liet terugkomen. Het gat van tien liep hard terug naar uiteindelijk zes, maar de laatste afstandsbom van de Utrechtse topscorer viel met vijf seconden op de grote klok en dat was te weinig. De Wit Grasshoppers dus opnieuw bekerkampioen!

Topscorers:
De Wit Grasshoppers: Fleur Kuijt 24, Kinou Kanbier 9, Saskia Berends 7
Cangeroes: Kimberly van den Engel 18, Melissa ‘t Jong, Sanne Vonk 13

Foto: Michiel van Beers

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.