CP3 by Basketball Totaal

De Wit Grasshoppers midweeks niet opgewassen tegen Binnenland

Midweeks spelen komt niet heel veel meer voor in de WNBL, maar De Wit Grasshoppers en Binnenland Rotterdam waren gister toch de klos. Grasshoppers bleek meer last te hebben van het tijdstip dan de thuisploeg.

In de eerste helft leek de ploeg van Ivo Boom zich zeer bewust van de kansen die er lagen om de eerste plek in de poule over te nemen. Er werd hard gewerkt en nog aardig gespeeld, nadat Binnenland de wedstrijd met een 7-0 opende. De Wit Grasshoppers herstelde zich en kwam aardig in de wedstrijd, want aan het eind van het eerste kwart hadden de Rotterdammers, door velen nog altijd gezien als de sterkste ploeg in de hele competitie een 15-13 voorsprong. Binnenland bouwde dat uit naar 23-13 voordat De Wit Grasshoppers weer terugvocht. Via 36-30 wordt het uiteindelijk 38-31 bij rust en kan er nog van alles gebeuren.

Dat is ook het geval na rust, want de wedstrijd gaat in vliegende vaart op slot. Binnenland drukt het gaspedaal in waar de gasten op de rem lijken te staan en binnen de kortste keren voeren ex-Grasshopper Natalie van den Adel en Zera Butter hun ploeg aan naar een 53-31 voorsprong.  ‘Game over’ zo is op de tribune al snel de conclusie, en het afwachten is hoe groot het verschil gaat worden.  Dat verschil blijft echter een beetje hangen , loopt nog licht op naar uiteindelijk 19 punten en dan is het voorbij. Binnenland baalt van de wedstrijd omdat de ‘zwaarste’ wedstrijd van de poule niet volledig op topintensiteit gespeeld is, en Grasshoppers baalt van de zware nederlaag. Het wordt hoog tijd dat de midweekse wedstrijden uit het schema weggehaald worden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.