CP3 by Basketball Totaal

De Wit Grasshoppers haalt het net niet tegen Maxxcom Weert

snapshot grassh vs Arnhem 0267 kleinVoor een afgeladen Cleyn Duyn heeft eredivisionist MAxxcom BS Weert zaterdagavond maar net een major upset tegen de heren van De Wit Grasshoppers kunnen voorkomen. De Limburgers wonnen met 81-89 en gaan daarmee door in de beker.

Hoewel de eerste twee score’s van de wedstrijd voor Maxxcom waren via Kenneth van Kempen en Joost Padberg, kwam De Wit Grasshoppers, twee competities lager spelend dan de tegenstander, goed in de wedstrijd. Eerst een driepunter van Joey Schelvis, en daarna ook scores van Jake Prins en Wouter Breel brachten de thuisploeg bij 10-9 voor het eerst op voorsprong. De eredivisionisten uit Weert hadden moeite met de Katwijkse verdediging , en na zes punten op rij van international Kenneth van Kempen wordt het echt lastig voor de Limburgers, die echter wel erin slagen om de thuisploeg weinig cadeau te doen. Het wordt 14-20 voor Weert, maar even later is het weer gelijk als de scorer 20-20 laat aantekenen. Het slotakkoord in het eerste kwart is voor Weert via Aarts en Padberg, waardoor het 20-26 is na de eerste tien minuten.

Weert lijkt na de eerste korte pauze wat weg te lopen, en ziet Aarts voor 23-33 tekenen, maar al snel herpakken de mannen van coach Jeroen Reitsema zich, en stabiliseren ze het verschil. Voor de gasten is het steeds Aarts, maar ook Daan Rosemuller die goed doorkomt, en bij de thuisploeg komen punten mooi verspreid door de hele ploeg op het sheet te staan. Bij rust is het 40-50 en dan gaan de toeschouwers er eens voor zitten. Zou er iets te halen zijn in de tweede hleft?

Het wordt lastig, want met name Padberg begint de tweede helft goed. Ook Rosenmuller heeft het vizier scherp staan: zijn 62-46 na vier minuten in het derde kwart lijkt een breekpunt, maar dat is gerekend buiten de Katwijkse vechtlust. Het was zonde voor de thuisploeg dat ze zich niet beloonden voor het goede spel en de comeback die aanstaande leek werd dan ook een beetje gesmoord door twee vrije worpen achter elkaar die mis gingen en het verschil weer naar single digits hadden kunnen brengen. Toch maken de Jong en Grimbergen het weer spannend: 69-59 kor t voor het eind van het kwart, maar het slotaccoord is van van Kempen: 71-59.

In dat laatste kwart moet het dan gebeuren, en het publiek gaat nogmaals achter haar helden staan. Een 8-2 run van de thuisploeg , met scores van van Rhijn, Prins, Grimbergen en Schelvis brengt de stand weer op 73-67. Gaat er dan toch een sensatie komen in het bekertoernooi? Pas in de vijfde minuut van het kwart scoort Weert weer. De Limburgers lijken het pleit dan definitief beslecht t e hebben. Bring in: Joey Schelvis! De ex ZZ Guard mikt een paar keer van grote afstand raak waardoor de Weertenaren wankelen. Het wordt 86-81, maar dichterbij komt Grasshoppers niet meer. De slotminuut is met name voor Weert dat vanaf de vrije worplijn de volgende ronde bereikt.

Coach Reitsema: ‘Fantastische avond, Cleyn Duyn was nog nooit zo vol, maar toch ben ik teleurgesteld. Ik vond dat we het eerste helft hebben laten liggen. In de eerste helft hebben we een aantal minuten als watjes gespeeld. En daar verliezen we het op. We wisten van te voren dat Kenneth van Kempen en Joost Padberg erg dominant gingen zijn bij Weert, en die konden we moeilijk afstoppen. Op de kleine posities waren we niet minder, terwijl we maar twee keer per week trainen! Ik moet het anders zeggen: ik ben harstikke trots op mijn ploeg, maar als er ooit een avond zou zijn geweest om Weert te verslaan.. dan was het vanavond! ’

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.