CP3 by Basketball Totaal

De vrijmibo: Tekening in de playoff-strijd?

borrelllllNa alleen een bekerprogramma in de midweek, is het weer tijd voor een borrel. Glühwein en een stokbroodje klaar? Hier is onze preview op het weekend dat voor de deur staat in de DWBL.

Dozy den Helder – CTO
De ploeg uit den Helder ging vorige week op een vervelende manier de bietenbrug op tegen De Wit Grasshoppers. Akil Simpson ontworstelde zich nog redelijk aan de malaise, maar verder kwam er behoudens Maxime Essenstam niemand echt in het spel van den Helder. Coach Robert Tinga vertrouwde toch vooral op zijn basisvrij, (van der Vlies, Simspon, Ward, Klein, Essenstam) maar zou misschien wel eens meer gebruik kunnen gaan maken van Elske Heerschop of Tamlyn de Groot die tegen hun oude ploeg spelen. Ook Melissa de Raat deed het aardig voor de Heldernaren die zullen willen afrekenen met die offday door een goede prestatie tegen CTO neer te zetten.
De Amsterdammers mochten lang hopen op een halve finale in de beker, maar konden uiteindelijk net niet bolwerken tegen Lekdetec. Een paar dagen eerder speelde de formatie van Remy de Wit tegen Amazone dat even goed tegengas wist te geven, maar uiteindelijk wel de bietenbrug op ging. Vijf speelsters maar liefst in dubbele cijfers tegen de Utrechters waaronder Deborah Vos die in 2015 goed is voor 11.3 punten gemiddeld aan een mooie 14 op 19 vanuit het veld! De Katwijkse lijkt aan de vooravond van een doorbraak te staan, en dat is goed nieuws voor haar. Tegen den Helder zal ze mogelijk verdedigend mede verantwoordelijk zijn voor het afstoppen van de Amerikaanse tandem van den Helder. Een taak die echter met name op Emese Hof en Janis Ndiba terecht zal komen. We vermoeden dat CTO uiteindelijk aan het langste eind trekt en de Helderse ploeg verder van de playoffs af helpt.

Loon Lions –  De Wit Grasshoppers
Coach Lakner van Loon Lions zal niet gerust zijn op de wedstrijd tegen De Wit Grasshoppers. In de vorige  ontmoeting namelijk pakten de Katwijkers de zege. Ook in de eerste ontmoeting was de Katwijkse ploeg zeer stug en kreeg Lions maar moeilijk voet aan de grond.  Sharon Beld (22 en 8) en Molly McDowell (16) konden op 6 december niet verhinderen dat Grasshoppers in eigen huis wist te stunten. Janine Guijt was met 30 punten in die wedstrijd buitengewoon op dreef.
Loon Lions won vorige week in Rotterdam van Binnenland, en een week eerder van Den Helder. De Basis van de Landsmeerse formatie staat als een huis. Maar de rotatie gaat niet altijd even diep. Tegen Den Helder bijvoorbeeld maakten de starters allen minimaal 28 minuten. Met 14 voor Beau Baars en 15 voor Nadine Boessaart erbij waren de 200 minuten al vol. Voor nu zal het nog geen probleem vormen, maar in een playoff serie zou het wisselbeleid een factor kunnen zijn.
Voor dit weekend verwachten we een close game waarbij de ervaring van Lions het net gaat winnen van het jeugdig enthousiastme van Amazone.

Amazone – Lekdetec
Zonder ook maar te winnen blijkt Amazone dit jaar een soort van angsgegner van lekdetec te zijn. De ploeg van Jan Poels staat nog puntloos onderaan, maar weet wel elke keer tegen Lekdetec brutaal tegengas te geven zodat de lijstaanvoerders moeilijk op gang komen.
Het kwaliteitsverschil lijkt echter te groot om van een serieuze kans op een upset te spreken. Zeker met de blessure van Tahnee Vogelsang moet het mooie weer in Utrecht wel flink van de sterke tandem Roos Hof Jay Eliza Burgos komen. Lichtpuntje in Utrecht is de aanwinst Lotte Knoops die na een trip door het buitenland weer terugkeert in Utrecht en tegen CTO haar eerste zes minuten maakte in de competitie.
Voor Lekdetec zijn dit de wedstrijden om zonder kleerscheuren speelsters als Rowan Bouwmans en Anouk Heijnens ‘op’ te leiden voor het grote werk. Het zou voor de Bemmelse formatie leuk zijn als één van de twee dit weekend eens in dubbele cijfers uitkomt. We zijn er hier op de redactie van overtuigd de kwaliteiten van het tweetal.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.