CP3 by Basketball Totaal

De vrijmibo: Kan Lekdetec zich herstellen tegen CTO

Het is weer vrijdagmiddag en dus tijd om de bitterballen in het vet te gooien, de kurken te laten ploppen en langzaam het gevoel van het weekend binnen te laten borrelen.

De Wit Grasshoppers neemt het in eigen huis op tegen Dozy den Helder en zal blij zijn dat de reserves een avond eerder hun wedstrijd al in Eindhoven hebben gespeeld. Op die manier kan er een volle bank gecreeerd worden naast coach Ivo Boom die in ieder geval weet dat Eline Kraaijenoord herstellende is van een operatie die haar naar alle waarschijnlijkheid nog vier weken aan de kant houdt, en Fleur Kuijt was deze week ziek.
Aan de kant van den Helder weet coach Ton Bootsman dat Francis Donders inmiddels een dikke week mee heeft kunnen trainen met de formatie en de Brabantse guard zal dan ook een grotere rol kunnen krijgen dan in haar comebackwedstrijd, ook tegen Grasshoppers. De hoop is dat Maaike Klein en Marloes Roetgerink terugkeren van hun enkelproblemen, maar wat duidelijk is, is dat Romee van der Vlies in ieder geval weer met scherp aan het schieten is. De veelgeplaagde allrounder liet in de bekerwedstrijd tegen Grasshoppers alweer mooie dingen zien, en dat is goed nieuws voor iedereen in den Helder. Beide ploegen kijken ondanks her en der tegenvallende resultaten nog naar de 4e plek in de Playoffs, en dat betekent dat het een alles of niets wedstrijd zal worden in Katwijk.

Jolly Jumpers krijgt Binnenland op bezoek, en de ploeg van coaches Joost van Rangelrooij en Michel Appers zal met een zekere tevredenheid geconstateerd hebben dat Lekdetec vorige week tegen een zeperd aanliep in eigen huis met de nederlaag tegen de Wit Grasshoppers. Het is voor de Rotterdammers zaak om niet tegen eenzelfde opdoffer aan te lopen in Tubbergen. En het is al gebleken dat Jumpers tegen alle ploegen in de competitie goed op kan spelen. Tot overwinningen heeft dat nog niet geleid, maar het is nauwelijks voor te stellen dat de ploeg van Marianne van der Hoek en Liz Schroder het hele eredivisieseizoen zonder overwinningen blijft. De ploeg heeft toekomst en is een aanwinst gebleken al voor de competitie.
Binnenland lijkt ondanks de dubbele nederlaag in januari ( Loon en Lekdetec) de grote favoriet voor de titel. De ploeg loopt over van individuele kwaliteiten, en heeft een buitengewoon basketballslim duo als technische staf.

CTO tenslotte ontmoet op eigen veld Lekdetec.nl. Hoewel zowel Remy de Wit als Laura Cornelius terug zijn van hun collegetour neemt Meindert van Veen de honneurs waar als headcoach. Hij zal wellicht zondag weer gebruik kunnen maken van de talentvolle forward Mardi Westenberg die naar haar gebroken vinger van enkele weken terug het groene licht kreeg om weer te gaan trainen.
In Bemmel wil men zich revancheren voor de nederlaag in eigen huis vorige week, maar CTO is geen makkelijke opponent voor Bart Sengers en zijn meiden.
Vorige week leek de ploeg De Wit Grasshoppers een beetje te onderschatten. De beweging die de ploeg kort daarvoor nog gebruikte om Binnenland op beslissende achterstand te zetten was niets meer over, en het recept voor CTO zal dan ook vooral daaruit bestaan om het tempo uit de wedstrijd te halen. Aan Lekdetec om daar een antwoord op te vinden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.