CP3 by Basketball Totaal

De Vrijmibo: CTO vrij dit weekend

Nadat vorige week Bemmel en CTO aftrapten is CTO deze week vrij voor de tweede ronde in de DWBL. En omdat het even over vijf is kijken wij in de VrijMiBo naar het programma in de DWBL!

 Dozy den Helder – Lekdetec.nl
De dames van Lekdetec kunnen na de moeizame winst op CTO vorige week nu hun borst natmaken voor een ontmoeting met Dozy den Helder. De ploeg van Ton Bootsman zou zo maar de meest ervaren ploeg van de competitie kunnen zijn in dienstjaren, want naast Marloes Roetgerink keerde ook Tirza Pentury terug. Je vraagt je af hoe lang het duurt voordat Laura Kooij en Maaike Schrieken de sneakers weer onder binden. Den Helder doet het aardig dit jaar, had het lastig tegen Jolly Jumpers maar won wel, kreeg geen poot aan de grond bij CTO.
De gasten kregen een ongenadig pak op de broek van Binnenland, en vorige week tegen CTO dreunde dat nog na. Er werd wel gewonnen omdat Anouk Biesters uiteindelijk de prima wedstrijd van Loyce Bettonvil wist te belonen met een driepunter in moneytime waarna de ploeg van Bart Sengers de zege pakte. De Bemmelse formatie mag dan misschien de favoriet zijn voor deze ontmoeting, een makkelijke zege zal het niet worden. We rekenen erop dat den Helder een stap gemaakt heeft sinds de laatste nederlaag die ze leden.

 

foto: Kees Kulk

foto: Kees Kulk

Loon Lions – Binnenland/Rotterdam
Het is alweer tijden geleden dat deze beide ploegen in de Supercup tegen elkaar speelden. Daarna kwam Binnenland op gang en stotterde de machine in Landsmeer een paar keer. Normaal gesproken zal de nieuwe Amerikaanse van Loon Lions haar debuut maken morgen en het zal zeer interessant zijn om te zien hoe de nieuwe center zich houdt tegen de langste ploeg uit de eredivisie. Voor de gasten wordt het interessant om te zien hoe het vertrek van Natalie van den Adel opgevangen zal worden. Misschien is de meest logische rotatie wel dat Lisa van den Adel de plek van haar jongere zus overneemt in de basis. Voeg daarbij Rianne de Roos, Leonie Kooij, Eline Kasius en Zera Butter en het is duidelijk waarom iedereen Binnenland als topfavoriet voor de titel ziet!

Jolly Jumpers – De Wit Grasshoppers 1
Eindelijk, na iets meer dan een seizoen keert de Tubbergse Trots terug in de eredivisie. Niet alleen is Jumpers als ploeg weer terug op het hoogste niveau, maar de ploeg wist zich na het vertrek van Mayella Kuikhoven te versterken met ex-Perik vedette Marianne van der Hoek. Hoewel de ex-international wellicht niet overloopt van wedstrijdritme zal zij zeker gelijk van goede invloed zijn op de ploeg van Yvonne Lansink Rotgerink en de fans zullen blij zijn de symphatieke allrounder terug te zien.
Voor de Wit Grasshoppers wordt het de eerste ontmoeting na de Final Four waarin men goed startte voordat Zera Butter namens Binnenland de lichten uitschoot in Cleyn Duyn. Uiteindelijk was het verschil maar dertien punten daar, en we denken dan ook dat Grasshoppers misschien wel eens sterker kan zijn dan veel insiders doorhebben. De ploeg genoot van de ambiance en de tegenstand in de beginfase van die wedstrijd, en zal tegen Jumpers wellicht nog beter uit de verf komen dan tegen Angstgegner Binnenland. Het valt dan ook nog maar te bezien of de terugkeer van Jumpers gevierd zal worden met twee punten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.