CP3 by Basketball Totaal

De vrijdagmiddagborrel: Hoofdstuk 2 staat op punt van beginnen

Het is weer vrijdagmiddag aan het eind van de week, en dat betekent hier op iBasketball tijd voor de VrijMiBo! Een rondje langs de velden.

Lekdetec.nl – Lintex
De eerste wedstrijd van de landskampioen wordt een rerun van de openingswedstrijd dit seizoen. De titelverdedigers verloren de strijd om de supercup, maar slopen op kousevoeten de Final Four in, waar ze in een bij vlagen geweldige finale Loon Lions de das om deden.
Lintex is weer helemaal terug, en niet in het minst is dat te danken aan de sterke prestaties van Zera Butter die één van de makkelijkst scorende speelsters in de competitie is.
Ook aan het begin van de competitie speelden beide ploegen tegen elkaar, en toen haalde Lekdetec de winst op in Rotterdam. Het was een wedstrijd waarin Lintex nog met Eline Kasius speelde, die kort daarop geblesseerd raakte. Inmiddels hebben de Rotterdammers met Taelor Purdy een uitstekende vervangster, en de vooral aanvallend sterke Amerikaanse zal voor de nodige hoofdbrekens zorgen in de ploeg van Rene van der Wielen.
De Bemmelse coach moet het namelijk doen zonder topscorer tot nu toe Lisanne de Jonge. De Jonge raakte in de kerstvakantie geblesseerd aan haar enkel en moet nu toezien hoe haar ploeg het tegen de Rotterdamse landskampioen zal moeten rooien. We verwachten een grotere rol voor Kris Biesters die als meest ervaren kracht op de forward uit zal kunnen komen, maar wellicht dat ook de beide rookies Anouk Heijnens en Rowan Bouwmans de afwezigheid van de Jonge kunnen gebruiken om hun niet geringe kwaliteiten te tonen.
Binnenland zal zich uit de vorige wedstrijcd met name het sterke schieten van de Bemmelse shooting guards herinneren. Gabrielle van den Bosch en Jacobine Klerkx combineerden voor 8 op 14 driepunters. En als je dan met maar twee punten verliest is dat een zware factor.

Amazone – Loon Lions
Na de paar jaar afwezigheid in de eredivisie keerde Amazone dit jaar weer terug op het hoogste niveau. Op 5 oktober verloor de ploeg haar eerste wedstrijd van Lions, in Galgenwaard.
Morgenavond mogen de Utrechters naar Landsmeer en hopen en verwachten ze dat het een beter resultaat wordt dan de 39-63 nederlaag van in eigen huis.
Hoewel de Utrechters nog geen overwinning wisten te pakken, groeien ze wel, en het pleit voor de Utrechtse formatie dat ze de sprong omhoog gemaakt hebben. Het wachten is op een ploeg die over de Domstedelingen struikelt. Één van de groeibriljantjes in de formatie is de atletische perimetertroef Jay-Eliza Burgos die haar opwachting maakte met 14 punten 10 rebounds 5 assists en 3 steals. Geen gekke cijfers voor een seizoensopening!! Samen met Roos Hof is zij het gezicht van het nieuwe Utrecht dat naar alle waarschijnlijkheid gaat zien hoe bij Loon Lions Myrthe Beld na lang blessureleed haar opwachting weer mag maken. Het zal een welkome aanvulling zijn voor Laki Lakner die op die manier zijn Amerikaanse troef Molly McDowell wat extra adem kan geven. Molly moet heel erg veel arbeid opknappen tot nu toe, en kan dat niet altijd belopen. Teams weten waar het gevaar vandaan komt, en vinden sneller dan door Laki gewenst een manier om haar af te stoppen. Met de terugkomst van Beld zal ook haar zus Sharon Beld een stuk kunnen groeien. De ervaren ex-international speelt als een echte mentor, en brengt de jonge aanwas van het team veel slimmigheid bij. Interessant wordt het om te volgen wat de terugkeer van Myrthe Beld doet voor de minuten van Denise Bloemkolk. De rookie guard is aan een goed seizoen bezig , maar zal wellicht een grotere rol in de U20 gaan krijgen als de rol bij de dames beperkt wordt.


CTO – De Wit Grasshoppers
Toen Grasshoppers aan de hand van de imponerende Janine Guijt kort voor de kerst CTO pootje lichtte naar de Final Four toe ging er een schot door het land heen. De Amsterdamse talentenformatie presteerde tot dan toe naar behoren om weer een goede stap te maken. Een jaar eerder had een buzzerbeater van Karin Kuijt (Lekdetec) in uitgerekend Katwijk de formatie van Remy de Wit nog uit de finale van de Final Four gehouden. In 2014-2015 was de ploeg er veel aan gelegen om dat te herstellen, maar helaas. Katwijk bleek opnieuw een onneembare vesting, en dus hadden de talenten even rust.
Nou ja rust.. Velen trokken het 3 tegen 3 circuit in en kwamen met fors wat prijzen terug onder de vlag van Red Blizzards. De motoren zijn dus volop in gang gehouden, en in eigen huis zal CTO er alles aan gelegen zijn om revanche te nemen op de ploeg van Rick Driessen.
Driessen en zijn formatie kwamen wat lastig op gang in het seizoen, maar lijken nu de smaak te pakken te hebben. Loon Lions en CTO werden verslagen, en op die manier komen de Katwijkers nadrukkelijk aan de deur kloppen als playoff ploeg. Gezien de gemiddelde leeftijd die met talentvolle jongenlingen als Ilse Kuijt en Noor Driessen of Mia Hordijk nog verder naar beneden getrokken werd dan ze al was een hele prestatie. We kunnen ons zomaar voorstellen dat de streak van voor Kerst morgen wordt doorgezet en dat Grasshoppers zich tot angstgegner van CTO aan het ontwikkelen is.

2 reacties

  1. De Utrechters mogen naar Landsmeer, maar zijn dan wel op de verkeerde plek. De wedstrijd is in Utrecht.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.