CP3 by Basketball Totaal

De vrijdagmiddagborrel:

Het is vrijdagmiddag, even na 16 uur, dat betekent: Kom maar door met de bitterballen en antwoord op de vraag: Wat staat er te gebeuren in de WNBL? We hebben een mooi programma deze week, met een paar boeiende ontmoetingen!

Poule A

In Poule A nemen Lekdetec en Probuild Lions het tegen elkaar op. Een wedstrijd tussen twee ongeslagen teams, die twee jaar terug nog elkaar tegenkwamen in de bekerfinale. Toen gewonnen door de thuisploeg van dit weekend. Ook in de playoffs komen beide teams elkaar de laatste jaren steevast tegen, en vooralsnog was het steeds Probuild dat aan het langste eind trok.
Probuild zat de laatste weken in de hoek waar de klappen vielen, en kende een onwerkelijke lading aan blessures. Er is goede hoop dat er weer een fatsoenlijke bankbezetting mogelijk is dit weekend,  dus met Molly McDowell die afgelopen week geblesseerd toe moest kijken.
In Bemmel zal men zoeken voordeel in het ritme wat de Gelderse ploeg heeft. Nadat er met moeite van US gewonnen werd in de eerste ontmoeting in Amsterdam is men aardig op stoom gekomen, en lijkt er al vroeg wat moois te groeien in Sporthal de Bongerd. In ieder geval een sterk affiche wat wel eens belangrijk kan gaan zijn voor kwalificatie voor de Final Four volgende maand in Katwijk!

US krijgt De Wit-Grasshoppers 2 op bezoek , en zal om de druk op de top 2 hoog te blijven houden de punten in eigen huis willen houden. Er wordt leuk gebasketballd in Amsterdam, waar coach Zanoli een prettig homogene ploeg op de rails lijkt te krijgen. Dat is in Katwijk nog niet helemaal het geval bij Grasshoppers 2, maar daar is toch meer dan voldoende individuele kwaliteit aanwezig om het de Amsterdammers lastig te maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar Suzanne de Jager, die misschien niet opvalt in scorend opzicht, maar wel de guts heeft om in moneytime belangrijke schoten te nemen als de situatie daarom vraagt. Ook in verdedigend opzicht brengt zij de nodige nuttige dingen in het veld. De jongste van de beide zussen kan zowel shootingguards als powerforwards verdedigen, en is een slimme speelster die zich zomaar in beeld zou kunnen spelen voor een plek in dames 1 volgend jaar!

Amazone en Almonte spelen om van de laatste plek in deze poule af te komen. Beide ploegen zijn nog op zoek naar de eerst e overwinning. Bij Almonte is Ester van Egmond op de weg terug na een vervelende blessure , bij de Utrechters was afgelopen week topscorer Roos Hof jarig, en zij werd 20: Nog proficiat!

Drie spannende potjes dus tussen ogenschijnlijk redelijk aan elkaar gewaagde teams in deze poule.

Poule B:
Eliza-KucharskaApollo stootte vorige week flink het hoofd in Maassluis, waar Green Eagles een knappe overwinning pakte. Er zijn nog steeds de nodige geblesseerde afwezigen, maar wellicht dat in eigen huis er wel een wedstrijd geput kan worden uit ervaren krachten uit het tweede. Misschien dat we een comeback kunnen beleven van een Marthe Linthout bijvoorbeeld ?
Bij tegenstander De Wit – Grasshoppers 1 werden Eline Kraaijenoord en Marlous NIeuwveen vorige week gespaard tegen Baros. De Rotterdamse studenten konden één helft meekomen met de eredivisionisten, en werden na rust overlopen met imponerend spel van aanjaagsters Sonja Kuijt en Inez van Hulsen. De kleine guard lijkt te floreren in haar nieuwe omgeving, en we hopen op de redactie dan ook dat ze komende zomer weer beschikbaar zal zijn voor Oranje U20.

EBV Baros deed het vorige week prima tegen Grasshoppers. De ploeg heeft in Kiki Geelen een nuttige allrounder, die samen met Annabel Nap de lijnen mooi kan uitzetten. De ploeg doet heel aardig de dingen waar ze goed in zijn, en was voor de beker ook al even brutaal lastig tegen Binnenland. Tegen DAS dit weekend zijn er dingen te halen voor de Rotterdammers, hoewel de ploeg van Rychard de Jong wel een duidelijk voordeel heeft kwa ervaring en individuele klasse. Speelsters als Amy van Blitterswijk en Gwen van Helfteren weten wat ze moeten doen om wedstrijden te winnen, ook op dit niveau, en daarom lijkt de favorietenrol toch bij de bewoners van de ‘Brasserkade’ te liggen.

Titelpretendent Binnenland tenslotte lijkt het makkelijkste programma te hebben tegen promovendus Green Eagles. De Eagles waren vorige week tegen Apollo sterk en slim, met uitblinkende rollen van Willeke Bruins en Suzanne van Leuven (11 punten 14 rebounds) , maar Binnenland is nog wel een ander niveau dan Apollo, zoals de eerdere ontmoeting tussen beide teams liet zien. Voor de Maassluizer trots een mooie gelegenheid om weer te groeien naar en te wennen aan het niveau van de eredivisie. We kijken op de redactie niet heel gek op als het bij rust nog spannend is.

Poule C
In Poule C tenslotte bindt CTO de strijd aan met het nog ongeslagen DOZY den Helder. Een kraker van jewelste, zeker omdat Ton Bootsman goede dingen lijkt te doen in den Helder. Het swingt aan het Nieuwediep en na enkele magere jaren is dat een positieve constatering. CTO is druk bezig om het juiste ritme te vinden. In de opener van het seizoen had men nog de nodige moeite met Jolly Jumpers, en voor de beker was het tegen Probuild Lions ook snel afgelopen, maar in de competitie hebben beide teams alles nog gewonnen. Een fijne topper dus!

Cangeroes neemt het op tegen Groene Uilen, en beide ploegen hebben 1 van de drie potjes gewonnen tot nu toe. Met

cangeroes

dat resultaat zullen weinig gokkers geen rekening gehouden hebben. Cangeroes lijkt wel een ploeg ‘on the rise’ met de nieuwe coach Ramon Kuipers, en zeker tegen andere ploegen uit de oude promotiedivisie kan men goed weerstand leveren. Of Groene Uilen, dat deze week slecht nieuws kreeg in de persoon van Femke Vaandrager die haar blessure moest verwerken: kruisband en meniscus weer gescheurd. Dat betekent een periode van inactiviteit van zeker twee maanden, en behoorlijk wat centimeters minder onder het bord. We wensen Femke een volledig herstel toe!

Last but not least krijgt BV Hoofddorp het Tubbergse Jolly Jumpers op bezoek. De promovendus is nog op zoek naar de eerste competitiezege , maar toonde tegen Green Eagles al dat er wel gewonnen kan worden. Jumpers struikelde over CTO en Den Helder (twee keer) maar bleef wel in de wedstrijd, en is daarom de favoriet voor deze ontmoeting. Voor Jumpers is het belangrijk te winnen, zodat er zicht blijft op een plek in de eredivisie nadat we de schalen met oliebollen hebben zien aanrukken volgende maand.

Dat was het voor nu. Tot morgen, ergens op of rond de velden! Ober…

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.