CP3 by Basketball Totaal

De roddelkoning: Onverwachte promotie voor Wyba heren?

de-roddelkoning-300x195 Met het aangekondigde einde van de heren van Magixx vorige week in Wijchen gingen de vlaggen bij het basketballend publiek op halfstok. Tot het moment dat er iemand in Arcus riep dat het misschien nog wel eens interessant zou kunnen zijn voor de nieuwe hoogst spelende inwoner van de sporthal.

Zoals bekend verondersteld mag worden is het eredivisiebasketball in Nijmegen en Wijchen voortgekomen uit de samenwerking met toenmalige sponsor Eiffel. De detacheringsreus huurde indertijd de licentie voor promotiedivisiebasketball in Wijchen om de stap omhoog te kunnen maken. Het toenmalige bestuur had daar wel oren naar (logisch, de nieuwe vereniging Eiffel Towers en ‘moedervereniging’ Wyba hadden dezelfde voorzitter) en dus kon Eiffel profiteren van de licentie van Wyba.

Toen Eiffel Towers naar den Bosch vertrok werd de licentie overgedaan aan Magixx basketball, dat vervolgens hoogtijdagen vierde in het limoengroen. Tot vorige week het doek viel, en Magixx te grave gedragen werd. Daarmee zou volgens verschillende insiders de promotiedivisielicentie weer vrijkomen voor Wyba. De heren van Wyba spelen in de eerste divisie, met aardig genoeg als coach Patrick Klomp, die in het verleden als speler voor Wyba in de promotiedivisie uitkwam.

Wordt ongetwijfeld vervolgd..

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.