CP3 by Basketball Totaal

De Roddelkoning hoort: Lente in Nijmegen!

de-roddelkoning-300x195.jpgHet is iets meer dan een jaar geleden dat er in Nijmegen een presentatie was waarop er plannen bekend gemaakt werden om een nieuwe basketballorganisatie op te zetten. Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage kwam praten over talentontwikkeling en heel Nijmegen en omstreken was in rep en roer. Een opvolger voor Magixx!!

Daarna werd het nadat duidelijk werd dat er in 2015-2016 nog geen heren eredivisieteam ingeschreven zou worden onder de nieuwe naam Dragons een beetje stil. Natuurlijk, de jeugd werd in het Dragons verhaal betrokken, en de U14, U16 en U18 van het oude TWO-B Bolwerk spelen onder de vlag van de Gelderse Topbasketballers, maar geen nieuws over nieuwe spelers, coaches of een team.  Her en der werd dan ook stevig gemord op de sociale media dat er geen communicatie was.

Toch lijken er bewegingen gaande die de burger moed geven. Bronnen uit het Nijmeegse spreken van een uitbreiding van de jeugdlijn die er dit jaar al opgezet is. Zo zou er in 2016-2017 een DTL team ingeschreven moeten worden, en zou dat de opmaat zijn naar een verdere groei het seizoen daarna.
Als coach horen we fluisteren over een speler met jarenlange eredivisie ervaring en zelfs interlandervaring.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.