CP3 by Basketball Totaal

De Paula ontbreekt twee keer tegen Rotterdam

Aris Leeuwarden-guard Tjoe de Paula zal de komende twee wedstrijden van zijn club tegen Rotterdam Basketball College moeten missen. De Tucht en Geschillen Commissie van de NBB strafte De Paula met twee wedstrijden onvoorwaardelijke schorsing voor de letterlijke aanvaring die De Paula afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen BC Apollo had met scheidsrechter Frans Harryvan. Die stuurde De Paula van het veld toen de gemoederen zo hoog opliepen dat De Paula in botsing kwam met de arbiter.

Aris had eerder op de website de hoop uitgesproken dat de domme actie van De Paula met één wedstrijd onvoorwaardelijke schorsing afgedaan zou worden. Daarbij rekende de club dan nog op een voorwaardelijke schorsing van één duel. Maar de TGC vond in de opeenstapeling van incidenten voldoende aanleiding om De Paula 2 wedstrijden aan de kant te zetten.

Zaterdag speelt Aris in de competitie tegen de Rotterdammers. De twee teams – die allebei 12 wedstrijdpunten hebben – zijn in fel gevecht verwikkeld met BC Apollo (8 wedstrijdpunten) om de laatste play-offplaatsen. Aansluitend mist De Paula ook het eerste duel in de kwartfinale van de strijd om de NBB Beker tegen Rotterdam Basketball College.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.