CP3 by Basketball Totaal

De kristallen Bol: Week 12 en 13 in de VU20

Om te beginnen kwam ik deze week eindelijk een middel van communicatie tegen vanuit Tubbergen. Met een facebookpagina van het team uit Twente gaan we eindelijk wat extra informatie krijgen, tenminste dat is te hopen. In het eerste stukje was te lezen dat Bo Droste de rest van het seizoen is uitgeschakeld met een zware knieblessure. Vanaf deze plek dan ook veel sterkte richting Bo!
Dan de wedstrijden van afgelopen weekend. Er waren eigenlijk geen verrassingen in de winnaars maar de verschillen vielen wel wat anders uit als voorspeld. De kraker van het weekend tussen Jolly Jumpers en Landslake Lions ging met groot verschil naar Jolly Jumpers. Met maar liefst 23 punten verschil werden de Lions terug gestuurd naar het westen van het land.

De andere koploper, Grasshoppers, kwam in actie in het topje van Noord Holland. Het verschil viel wat minder groot uit als verwacht maar een zeer degelijke overwinning is genoteerd. Het is niet makkelijk spelen in Den Helder en zal er ook zeker niet makkelijker op worden. Meindert van Veen wordt namelijk steeds vaker gespot in de Sportlaan en is ook steeds meer bezig met de meiden. Daar kunnen ze nooit slechter van worden! Yellow Blizzards trok richting Rotterdam om te spelen tegen de plaatselijke vereniging. Het verschil was stukken minder groot als eerder in het seizoen en bevestigt de ontwikkeling van de ploeg van Janine. Complimenten!

DAS zag ik winnen  in Hoofddorp en opnieuw werd er weinig gescoord in die wedstrijd. Maar :4 punten verschil is voldoende en ook die 2 ploegen ontwikkelen zich aanvallend. Na 39-37 in de eerste ontmoeting werd het nu 49-45 voor DAS. Dus beide ploegen scoren bijna 10 punten meer…Het kelderduel in de eredivisie tussen RTC en Cangeroes kreeg de voorspelde winnaar. Met een +7 gleed Groningen terug naar huis. Een goede overwinning en 64 gescoorde punten is ook niet mis.Gemiddeld maakt de Groningse ploeg 50,5 punt per wedstrijd.

 

Preview speelronde 13

 

Solar Systemen/Grasshoppers vs Almonte Katwijk

Grasshoppers heeft een makkie vanavond, is thuis al het hele seizoen ongenaakbaar. De ploeg van vd Bilt speelt graag op de vrijdagavond en werkt thuis tegen hoog percentage af. Ik gok op vele driepunters, hoog tempo en mooi basketball. Nu moet ik zeggen dat Almonte ook een ploeg heeft voor dat type basketball en dus verwacht ik een leuke wedstrijd. Maar wel eentje met een duidelijk winnaar. Ik vraag me af of coach van de Bilt al een livestream geregeld heeft….
Solar Systemen/Grasshoppers +30

 

Landslake Lions vs Dozy BV Den Helder @Landsmeer

De Lions kregen de deksel flink op de neus afgelopen weekend. Jolly Jumpers liet zien dat het zich goed ontwikkelt dit seizoen en grotere stappen heeft gemaakt. Daar zal Molly zeker van balen, maar zich ook zeker niet bij neerleggen. Den Helder heeft een zware herstart na de kerst met eerst Grasshoppers en daarna direct Lions. Positief is dat het een relatief klein verlies was vorige week tegen de G-hoppers. Blijft een ploeg om rekening mee te houden, gaat de final four niet halen maar kan zeker verrassende uitslagen neerzetten. Dit keer trouwens niet….
Landslake Lions +12

 

DAS Delft vs Cangeroes @Delft
DAS is een bijzondere ploeg. Houd het verlies altijd klein, krijgt weinig punten tegen, maar heeft ook nog geen grote overwinningen geboekt dit seizoen. Lijkt een ploeg die zich aanpast aan het niveau van de tegenstander terwijl ik zeker weet dat ze het wel in zich hebben om door te pakken. Wie weet deze game wel tegen Cangeroes. Die ploeg zit wel in een lastig pakket, met veel grote verliespartijen en dat kan de motivatie niet ten goede komen. Uiteraard hoop ik dat ze gewoon hard blijven werken, want het is best een ploeg met mogelijkheden en een prima coach….
DAS Delft +25

 

Yellow Blizzards vs BV Hoofddorp @Zwolle
Derde ontmoeting tussen deze 2 ploegen. De eerste 2 games waren compleet verschillend. Een fantastisch eerste kwart van Zwolle in Hoofddorp zorgde voor weinig spanning in de eerste ontmoeting. In de bekerwedstrijd was Hoofddorp een veel taaiere sparringpartner en de ploeg laat ook echt ontwikkeling zien. Uiteraard zitten ze in Amsterdam/Zwolle ook niet stil en zullen ze weer met een goede ploeg het veld betreden. Geen uitslag zoals de eerste game, ook niet zo close als de 2e….
Yellow Blizzards +19

 

RTC Noord vs Jolly Jumpers @Groningen

In Tubbergen kloppen de talenten steeds duidelijker aan de deur en zoals te lezen viel deden ze verdienstelijk mee door blessures van de vaste speelsters. Leuk dat facebook, vergeet ze niet te liken! Heeft u trouwens de prachtige geüpdatete app van de NBB al op uw smartphone? In deze app kan je binnen 1 klik zien wat de vorm van de ploegen in deze match-up is. Als scorebord journalist is het dan ook makkelijk kijken. De Jumpers maken gemiddeld 66 punten, RTC krijgt er 67 tegen. RTC maakt er 50,5 maar JJ krijgt er maar 44 tegen. Laten we dus uitgaan van 67 punten voor de Jumpers en 47 voor RTC Noord. Dat is een verschil van 20. Tel daarbij de vorm van de Tukkers op en je komt op een +je van 35. Snapt u het nog? Weet niet of het heel belangrijk is….
Jolly Jumpers +35

 

Dan mist u Rotterdam in de preview, die zijn vrij dit weekend. Succes allen en tot de volgende!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.